Αρχική Ελλάδα “Μάχη” στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο – Έντονες αντιπαραθέσεις

“Μάχη” στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο – Έντονες αντιπαραθέσεις

0
ΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΕΟΙ - νέων
Διαφήμιση
Σύνταξη: ecozen.gr

Μάλιστα, η αντιπαράθεση κορυφώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι τις επόμενες ώρες θα απευθυνθούν στην εθνική αντιπροσωπεία.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, όπως έχει διευκρινίσει και καταστήσει σαφές ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρη η θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις διατάξεις που, κατά την κυβέρνηση, είναι προδήλως θετικές για τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι παρά την έντονη κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο, δεν θα καταψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Επιπλέον, αλλαγές που αφορούν την διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμφωνίες, την καθιέρωση χρονικών ορίων εργασίας, την ρύθμιση για τις υπερωρίες, είναι προτάσεις τα οποία βρίσκουν αντίθετη την αντιπολίτευση.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει ότι οι αλλαγές που προωθούνται, όπως η μείωση της φορολογίας, η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, η επιδότηση θέσεων εργασίας στηρίζουν τον κόσμο της εργασίας και τις επιχειρήσεις.

Ενώ, μάλιστα αναμένεται να αναφερθεί και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, ένα εργαλείο “επανάσταση” όπως το είχε χαρακτηρίσει ο υπουργός εργασίας, καθώς όπως είχε πει “είναι μία εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του εργαζομένου, για την τήρηση του 8ώρου, για τις υπερωρίες, για τη διευθέτηση.

Από την άλλη πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αναβαθμίσει την κριτική που άσκησε το κόμμα του ενάντια του νέου εργασιακού νομοσχεδίου. Ενώ, σημειώνεται ότι είχαν χαρακτηρίσει το νέο νομοσχέδιο ως “νομοσχέδιο έκτρωμα” και ως “οδοστρωτήρα”.

Διαφήμιση