Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Ρωσία: Μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα – Οι πτήσεις δεν επαρκούν

Ρωσία: Μεγάλη ζήτηση για την Ελλάδα – Οι πτήσεις δεν επαρκούν

0
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μεγάλη φαίνεται πως είναι η ζήτηση των Ρώσων για διακοπές στην Ελλάδα, και παρά το ελληνικό άνοιγμα του τουρισμού, αλλά και την άρση αρκετών περιορισμών μεταξύ των δύο χωρών, ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων προς τη χώρα μας, φαίνεται πως δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο την κάλυψη της ζήτησης.

Ενώ, οι καταναλωτές παραπονιούνται μεταξύ άλλων και για τα υψηλά πλέον κόστη μεταφοράς. Ως εκ τούτου η Ελλάδα είναι πλέον ένας προορισμός για λίγους…

Μετά το ελληνικό άνοιγμα στον τουρισμό, ορισμένα “σκληρά” μέτρα χαλάρωσαν, με αξιοσημείωτη την άρση της υποχρεωτικής καραντίνας και της ποσόστωσης για το μέγιστο αριθμό αφίξεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό ενημερωτικό site atorus.ru, οι πτήσεις δε μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση και πέραν τούτου οι Ρώσοι πολίτες δυσανασχετούν με τα υψηλά κατά συνέπεια κόστη των αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά και με το γεγονός ότι κύριοι προορισμοί διακοπών είναι τα ελληνικά νησιά, παρά οι μεγάλες πόλεις, και κατά συνέπεια υπάρχει ταλαιπωρία, και περαιτέρω κόστη άλλων μεταφορικών μέσων δια ανταπόκρισης προκειμένου να φτάνουν τελικά στον επιθυμητό προορισμό.

Ελλείψει άλλων τσάρτερ πτήσεων και πακέτων, ενδεικτικά, το κόστος στην “Aeroflot” από Μόσχα για Αθήνα στα μέσα Ιουνίου ξεκινά από 45 χιλιάδες ρούβλια -που αντιστοιχούν σε περίπου 502 ευρώ.

Ενώ, φέτος η ροή είναι περιορισμένη και κάπου μεταξύ των 1.000-1.500 τουριστών το μέγιστο ανά εβδομάδα.

Αύξηση κατά 2 μόλις πτήσεις προς Αθήνα από 10 Ιουνίου

ΠΤΗΣΗ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΕιδικότερα, από τις 10 Ιουνίου, ο συνολικός αριθμός πτήσεων προς την Ελλάδα θα είναι πλέον 8. Διότι μέχρι στιγμής, η κάθε χώρα επιτρέπεται να εκτελεί μόνον 2 πτήσεις την εβδομάδα προς την άλλη πλευρά.

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των πτήσεων στο δρομολόγιο Μόσχα-Αθήνα θα αυξηθεί και για τις δύο πλευρές κατά 2 μόλις πτήσεις εβδομαδιαίως.

Και οι Ρώσοι μάλλον παραπονιούνται δικαίως, αφού προ πανδημίας τύχαινε να εξυπηρετούν πολλαπλές πτήσεις την ημέρα, όταν μόνο από τη Μόσχα εκκινούσαν πτήσεις για διαφορετικές ελληνικές πόλεις σε ημερήσια βάση.

Ενώ, σύμφωνα με το ρωσικό ιστότοπο, ακόμα και με επιπλέον πτήσεις, ο ελληνικός προορισμός χωρίς πτήσεις προς Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη θα είναι πραγματικά κλειστός για μαζικό τουρισμό από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Διαφήμιση