Αρχική Ανακύκλωση Περιβαλλοντική αναγέννηση: Κοινή δράση υπ. Περιβάλλοντος – ΕΟΑΝ (Βίντεο)

Περιβαλλοντική αναγέννηση: Κοινή δράση υπ. Περιβάλλοντος – ΕΟΑΝ (Βίντεο)

0
RECYCLE5
Εικόνα: UNSPLASH/Nareeta Martin
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την ανάγκη για περιβαλλοντική αναγέννηση στη μετα-κορονοϊό εποχή αναδεικνύουν με κοινή δράση το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Ελληνικός  Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

 Μουσική αφύπνιση για περιβαλλοντική συνείδηση

Σε έναν από τους εμβληματικότερους αρχαίους οικισμούς της χώρας, στο Ραμνούντα, ο ταλαντούχος πιανίστας Στέλιος Κερασίδης, παροτρύνει τους πολίτες. Με τη νέα του σύνθεση «Το Βαλς της Αναγέννησης», για να μη χάσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια νέα περιβαλλοντική συνείδηση για ένα πιο πράσινο και καλύτερο μέλλον.

Κλιματική αλλαγή

Η εποχή της πανδημίας μάς έκανε να αναλογιστούμε τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Η κλιματική αλλαγή αποτελεί την επόμενη μεγάλη, παγκόσμια πρόκληση. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συλλογικά. Με αίσθημα ευθύνης για τις σημερινές, αλλά και τις επόμενες γενιές. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η προστασία της βιοποικιλότητας, η μείωση των εκπομπών αεριών του θερμοκηπίου. Και η μεγαλύτερη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η αύξηση της ανακύκλωσης είναι, παγκοσμίως, μερικά από τα σημαντικότερα θέματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Καθήκον μας για τις επόμενες γενεές

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, στο μήνυμά του για την Ημέρα Περιβάλλοντος τόνισε: «Το καθήκον που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές είναι να τους παραδώσουμε έναν πλανήτη καλύτερο. Πιο ασφαλή, πιο καθαρό, υιοθετώντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον είναι η λελογισμένη χρήση των πόρων, η μείωση της χρήσης πλαστικών. Η ενσωμάτωση της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας στην καθημερινότητά μας. Και φυσικά η άμεση ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών, συλλογικά και ατομικά, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης».

Να γίνει καθημερινότητά μας η ανακύκλωση

Ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ, Νίκος Χιωτάκης, χαρακτήρισε «ρουτίνα την καθημερινή  ανακύκλωση  των συσκευασιών  χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού, αλουμινίου. Των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, των μπαταριών. Αξιοποιώντας τα χιλιάδες σημεία και τους ειδικούς κάδους που είναι τοποθετημένοι σε όλη την Ελλάδα».

Βίντεο

Ο ΕΟΑΝ «βγαίνει μπροστά», με δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Το βίντεο είναι συμπαραγωγή του δήμου Μαραθώνα (εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής), υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος  και του ΕΟΑΝ.

Διαφήμιση