Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Νέο “πάρκο τσέπης” στο Μεταξουργείο

Νέο “πάρκο τσέπης” στο Μεταξουργείο

0
ΠΑΡΚΟ ΤΣΕΠΗΣ ΜΕΤΑΞ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέο πάρκο τσέπης εγκαινίασε ο δήμος Αθηναίων στο Μεταξουργείο. Η δράση, που αγκαλιάστηκε από τους δημότες, συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς.

Μικρές οάσεις

Οι μικρές αυτές «οάσεις» δημιουργούνται σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές, όπου ο δημόσιος χώρος είναι περιορισμένος. Βελτιώνουν την καθημερινότητα και προσφέρουν διέξοδο για κοινωνική συναναστροφή. Αλλά και και ανάσες οξυγόνου στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Τα πάρκα τσέπης δημιουργούνται μέσω του επιτυχημένου προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Συνδυάζουν τα οφέλη μικρών «οάσεων» πρασίνου που έχει ανάγκη η Αθήνα, με την αξιοποίηση ανοιχτών ανεκμετάλλευτων χώρων. Αναπλάθονται και γίνονται προσβάσιμοι στο κοινό.

Το τέταρτο κατά σειρά

Το πάρκο τσέπης στο Μεταξουργείο αποτελεί το τέταρτο του δήμου. Με τη δωρεά της P&G, ο δήμος παρεμβαίνει και, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη, αξιοποιεί και έναν ακόμη εγκαταλελειμμένο χώρο. Στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μυκηνών, μια έκταση 300 τμ«μεταμορφώθηκε» σε πάρκο γειτονιάς, σε ένα πραγματικό “διαμάντι”. Φυτεύτηκαν επτά νέα δέντρα. Μεταξύ των οποίων μια ελιά στο κέντρο του χώρου. Περισσότερα από 330 αναρριχώμενα φυτά και θάμνοι, καθώς και άλλα γηγενή αρωματικά φυτά. Και σε αυτό το πάρκο ανανεώθηκαν πλήρως οι αστικές υποδομές και εξοπλισμός, ενώ θα ενισχυθεί ο φωτισμός από αυτόνομο φωτοβολταϊκό στοιχείο.

Θεσμός για την Αθήνα

Θεσμό χαρακτήρισε τα πάρκα τσέπης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης .”Τα πάρκα τσέπης έγιναν θεσμός για την Αθήνα. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Για τη δημιουργία ακόμη περισσότερων χώρων πρασίνου, σε χώρους που επί χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και μέσα σε γειτονιές που χρειάζονται ανάσες” εξηγεί.

Διαφήμιση