Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Πράσινο πρόγραμμα – Εξαγγελίες Μητσοτάκη από Αστυπάλαια (Βίντεο)

Πράσινο πρόγραμμα – Εξαγγελίες Μητσοτάκη από Αστυπάλαια (Βίντεο)

0
[343608] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ
Εικόνα: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην υλοποίηση του «πράσινου» προγράμματος που υλοποιείται με τον όμιλο της Volkswagen στην Αστυπάλαια αναφέρεται τώρα ο Πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημόσια ομιλία του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW, δρ Herbert Diess, εξηγεί τη στρατηγική της κυβέρνησης για την πράσινη μετάβαση.  Παράλληλα προανήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, “όταν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά”.

Αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής

Νησί με «πλούσια ιστορία και πλούσιο μέλλον» όπου «υλοποιούμε μία νέα αρχή, ενός πιο βιώσιμου και πράσινου κόσμου» χαρακτήρισε την Αστυπάλαια ο Πρωθυπουργός. “Σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή”.
Στην Ελλάδα, επεσήμανε, προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε την απολιγνιτοποίηση, να δημιουργήσουμε πράσινες θέσεις εργασίας, να αναπτύξουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια του προγράμματος «Ελλάδα 2.0» γίνεται και με τη σύμπραξη κράτους με τον ιδιωτικό τομέα.

Ολιστικό μοντέλο

«Η Αστυπάλαια του 2021 φωτίζει το αύριο. Τα σχέδια μας για αυτό το όμορφο νησί είναι φιλόδοξα. Θα είναι το μοντέλο ολιστικών συστημάτων μεταφορών και ενέργειας» εξήγησε.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της VW είναι ήδη στο νησί και θα εγκατασταθούν επιπλέον σταθμοί φόρτισης. Επίσης έχει δρομολογηθεί η πλατφόρμα e-astypalaia, καλώντας τους κατοίκους να αντικαταστήσουν τα οχήματα τους με ηλεκτροκίνητα με γενναιόδωρες επιδοτήσεις.

Περιοδεία

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε στη Χώρα της Αστυπάλαιας. Πρώτος σταθμός ο παραδοσιακός φούρνος «Ηλιάνα». Έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων τα οποία εξάγει στην Ευρώπη και την Αμερική. «Είναι πολύ σπουδαίο και είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε καινούργιες δουλειές και στους δικούς μας τόπους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Πετρίδενας έκανε λόγο για βοήιθεια εκ μέρους της Πολιτείας «σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή».
Ακολούθησε  επίσκεψη στο Κάστρο με το δήμαρχο του νησιού, Νίκο Κομηνέα.

Συγχαρητήρια για τους εμβολιασμούς


Ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια έκανε μια στάση στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας. «Ήθελα να σας συγχαρώ και για τους εμβολιασμούς. Είδα πάνω από 70% ποσοστά». Ο κ. Μητσοτάκης ανεφέρθη και στη δωρεά δύο ελικοπτέρων και δύο αεροσκαφών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Καινοτόμες δημόσιες συγκοινωνίες

«Στην Αστυπάλαια θα εισαχθούν καινοτόμες υπηρεσίες δημόσιας συγκοινωνίας κατά παραγγελία. Μέσω ψηφιακών εφαρμογών, θα προσφέρουν στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μεγαλύτερη ελευθερία στις μετακινήσεις» ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. Πρόκειται ουσιαστικά για
μια μορφή διαδραστικής συγκοινωνίας. Με καθαρή ενέργεια, μέσω της ηλεκτροκίνησης” εξήγησε.

Διαφήμιση