Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Αλλάζει ο Λυκαβηττός: Ανάπλαση από το δήμο και την ΕΠΑΔ

Αλλάζει ο Λυκαβηττός: Ανάπλαση από το δήμο και την ΕΠΑΔ

0
BUILDINGS ATHENS
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Aλλάζει ο Λυκαβηττός. Ο αγαπημένος λόφος των Αθηναίων αναμορφώνεται, μετά την υπογραφή συμφωνίας του δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για τη συνολική ανάπλαση.

Παραχώρηση 35 στρεμμάτων

Η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση των 35 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, στο δήμο. Στόχος είναι ο λόφος να γίνει και πάλι πόλος έλξης και τόπος αναψυχής. Για ακόμα περισσότερους Έλληνες, αλλά και τουρίστες. Μέχρι τώρα τα 407 στρέμματα του λόφου ανήκαν στο δήμο ενώ τα υπόλοιπα 35 στην ΕΤΑΔ. Αυτό δημιουργούσε δυσχέρειες στη συνολική αναμόρφωση του ομορφότερου «φυσικού μπαλκονιού» της πρωτεύουσας. Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν, σήμερα στο δημαρχείο Αθηνών, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΠΑΔ, Στέφανος Βλαστός.

Τι θα γίνει με το θέατρο

Πρωταρχικός στόχος του δήμου είναι «να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει ξανά το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού. Το οποίο είναι ταυτισμένο με την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αθήνας. Δυστυχώς παραμένει κλειστό σχεδόν 20 χρόνια» αναφέρει ο δήμος. «Η συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ κλείνει έναν τεράστιο κύκλο γραφειοκρατίας. Ανοίγει ένα νέο για το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού και την περιοχή» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Αποδεικνύεται ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις όταν τις αναζητούμε όλοι μαζί και θέτουμε κοινούς στόχους» εξήγησε.

Στόχος η μεταμόρφωση της Αθήνας

Σύμφωνα με το δήμαρχο, «ο λόφος του Λυκαβηττού είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παρεμβάσεων του δήμου για την ολική μεταμόρφωση της Αθήνας σε μια σύγχρονη πόλη. Που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, επενδύει στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και το πράσινο». Η συμφωνία «σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός κεφαλαίου ανάδειξης και ανάπτυξης για τον εμβληματικό χώρο του Λυκαβηττού» ανέφερε ο Στέφανος Βλαστός. «Επαναπροσδιορίζει τη σχέση που επιθυμούμε να αναπτύξουμε με όλους τους δήμους και τους τοπικούς φορείς σε όλη τη χώρα» επεσήμανε.

Διαφήμιση