Αρχική Περιβάλλον Kummakivi: Ένας ασυνήθιστος βράχος ισορροπίας στη Φινλανδία

Kummakivi: Ένας ασυνήθιστος βράχος ισορροπίας στη Φινλανδία

0
Kummakivi2
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το Kummakivi (περίεργη πέτρα) είναι ένας μεγάλος βράχος ισορροπίας στο Ruokolahti της Φινλανδίας.

Ο ογκόλιθος μήκους 7 μέτρων βρίσκεται σε μια κυρτή επιφάνεια βράχου, με πολύ μικρή στήριξη αλλά τόσο σταθερή που δεν μπορεί να κλονιστεί από την ανθρώπινη δύναμη. Η Kummakivi προστατεύεται από το 1962.

Η εποχή του πάγου που επικράτησε στη Βόρεια Ευρώπη πριν από περίπου 11.000 χρόνια επηρέασε σημαντικά τη γεωγραφία της Φινλανδίας. Το φύλλωμα πάγου που υποχώρησε οργάνωσε μια ποικιλία από βράχους, τόσο μεγάλους όσο και μικρούς. 

Ένας από τους πιο περίεργους είναι ο λίθος Kummakivi στο Ruokolahti της Φινλανδίας. Αυτή η γιγάντια πέτρα, που δεν μπορεί να επηρεαστεί από ανθρώπινη επέμβαση, ”στολίζει” το δάσος της Φιλανδίας και αποτελεί ένα από τα πιο βασικά τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.

Kummakivi

Το Kummakivi (“η παράξενη πέτρα”) προστατεύεται από το 1962. Αυτός ο ογκόλιθος βρίσκεται στη λίστα των τουριστικών αξιοθέατων που πρέπει να δει κάποιος στη Νότια Καρελία.

Βρίσκεται στη μέση του δάσους Ruokolahti και η πέτρα εκπλήσσει τους επισκέπτες ενώ υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με τη μυστηριώδη προέλευσή της.

Η πιο διάσημη των ιστοριών αφορά τον μύθο σχετικά με τη μεταφορά του βράχου από γίγαντες. Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο λόγος που βρίσκεται στη μέση του δάσους είναι λόγω του παγετώνα. Πριν από περίπου 8.000 χρόνια, ο ποταμός σάρωσε το φυσικό βραχώδες τοπίο, πριν εξαφανιστεί.

Πηγή εικόνας και πληροφοριών: Facebook,Visit Finland

Διαφήμιση