Αρχική Ζώα Ιαπωνία: Εγκυμοσύνη πάντα αυξάνει τις τιμές των μετοχών εστιατορίων

Ιαπωνία: Εγκυμοσύνη πάντα αυξάνει τις τιμές των μετοχών εστιατορίων

0
πάντα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το δεκαπεντάχρονο γιγαντιαίο πάντα Shin Shin παρουσίασε σημάδια εγκυμοσύνης, όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος Ueno του Τόκιο. Το γεγονός προκάλεσε προσωρινά την αύξηση των τιμών στις μετοχές δύο κοντινών αλυσίδων εστιατορίων.

Ωστόσο, η κατάστασή της δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και οι ψευδείς εγκυμοσύνες είναι συχνές στα θηλαστικά.

Παράλληλα, ο ζωολογικός κήπος Ueno άνοιξε ξανά την Παρασκευή αφού ήταν κλειστός για το κοινό επί πέντε μήνες λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Τουρισμός

Τα πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο στην τουριστική οικονομία της Ιαπωνίας και οι τιμές των μετοχών παρουσίασαν σημαντικές αυξομειώσεις μετά τα νέα της εγκυμοσύνης, καθώς οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από την πιθανότητα περισσότερων επισκεπτών στο ζωολογικό κήπο.

Η Totenko, μια κινεζική αλυσίδα εστιατορίων, σημείωσε άνοδο σχεδόν 30% την Παρασκευή. Η εταιρεία παρουσίασε παρόμοια άνοδο το 2013 και το 2017 όταν ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε ότι η Shin Shin μπορεί να είναι έγκυος. Τελικά, ήταν μόνο στη δεύτερη περίπτωση.

Εν τω μεταξύ, και οι τιμές των μετοχών του γαλλικού εστιατορίου Seiyoken έκλεισαν κατά 8% υψηλότερα.

Και οι δύο αλυσίδες έχουν μεγάλα εστιατόρια στα περίχωρα του ζωολογικού κήπου Ueno και επί της ουσίας ζουν από τους επισκέπτες του.

Τα στοιχεία

Ο ζωολογικός κήπος είπε ότι η Shin Shin ζευγάρωσε με τον Ri Ri στις 6 Μαρτίου.

Και τα δύο πάντα είναι από την Κίνα και έχουν ήδη ένα μικρό, τον Xiang Xiang, που γεννήθηκε το 2017. Είχαν ένα άλλο μωρό το 2012 – το πρώτο πάντα, που γεννήθηκε στον ζωολογικό κήπο τα τελευταία 24 χρόνια – αλλά πέθανε μετά από μόλις έξι ημέρες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά σε τέσσερα χρόνια, που ο ζωολογικός κήπος πιστεύει ότι η Shin Shin μπορεί να είναι έγκυος. Σε μια δήλωση ανέφερε ότι τρώει λιγότερο και ξεκουράζεται περισσότερο. Τυπικά σημάδια ενός εγκύου πάντα.

Ωστόσο, τα θηλυκά πάντα μπορεί να παρουσιάσουν σημάδια εγκυμοσύνης μετά την περίοδο ωορρηξίας τους ακόμη και αν δεν είναι έγκυος. Όταν η Shin Shin γέννησε το 2012, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου είχαν επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη της μόλις λίγες μέρες νωρίτερα.

Εάν είναι τώρα έγκυος, η ημερομηνία γέννησης μπορεί να εκτιμηθεί ευρέως, καθώς η περίοδος κύησης ενός γιγαντιαίου πάντα μπορεί να κυμαίνεται από 90-160 ημέρες.

Με πληροφορίες του BBC

Διαφήμιση