Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Η Επιτροπή Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Αθήνα

Η Επιτροπή Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Αθήνα

0
tOURISM
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Με τη σημειολογία της φυσικής παρουσίας άρχισαν στην Αθήνα οι εργασίες της 66ης Συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).
Την έναρξη των εργασιών χαιρέτησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρουσία του υπουργού Τουρισμού και πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, Καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Στοχοθετημένα μέτρα

«Στην Ελλάδα, η βασική μας ανησυχία ήταν να διασφαλίσουμε ότι όταν θα ξανανοίξει ο τουρισμός δεν θα έχουν χαθεί θέσεις εργασίας. Πιστεύω ότι καταφέραμε να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο μέσω μιας σειράς στοχοθετημένων μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού» σημείωσε ο Πρωθυπουργός

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη μεγάλη αλλαγή που έχει επέλθειτον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. «Όλο αυτό το διάστημα, από κοινού οι υπουργοί Τουρισμού των κρατών και οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας, έχουν προχωρήσει αγωνιζόμενοι από κοινού για την υλοποίηση του οράματός τους. Δεν είναι άλλο από την ελεύθερη κυκλοφορία, η οποία είναι η βασική ιδέα και η κινητήρια δύναμη του ταξιδιού. Πάντα έχοντας ως κύριο κριτήριο την ασφάλεια του ταξιδιώτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Επιστροφή στην κανονικότητα


Η 66η Συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, τόσο επειδή υλοποιείται με φυσική παρουσία, που σημαίνει επιστροφή στην ομαλότητα. Αποτελεί μία συλλογική προσπάθεια όλων των εκπροσώπων του Τουρισμού. «Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στον τουρισμό, πιστεύουμε στο μέλλον.  Πιστεύουμε στη δύναμη της επιστήμης που μας οδηγεί, σίγουρα και σταθερά, στην ανάκτηση της ζωής μας. Είμαστε εδώ, μαζί, γιατί μόνο με συντονισμένες και συλλογικές δράσεις μπορούμε να προχωρήσουμε» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης. Σκοπός της Συνάντησης είναι να τεθούν ιδέες και προοπτικές που θα οδηγήσουν στο σχεδιασμό του μέλλοντος της Τουριστικής Βιομηχανίας, μετά από μία πρωτοφανή κρίση.

Πράσινο Πιστοποιητικό

Ο κ. Zurab Pololikashvili επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι «το Πράσινο Πιστοποιητικό που θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ένα σημαντικό προνόμιο. Θέλουμε, όμως, να δώσουμε το σωστό μήνυμα στον ταξιδιώτη, πως όποιος δεν το διαθέτει, δε σημαίνει πως δεν μπορεί να ταξιδέψει. Υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι για να πραγματοποιήσει κάποιος το ταξίδι του. Ανυπομονούμε για το καλοκαίρι του 2021. Διαθέτουμε το Πράσινο Πιστοποιητικό αλλά και την εμβολιαστική κάλυψη ώστε να επανεκκινήσει ο τουρισμός».

Απαραίτητη η συνεργασία για την επανεκκίνηση

Βασική αρχή για την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι η συνεργασία όλων των φορέων ώστε να λειτουργήσει ο τουρισμός σε όλες τις χώρες και όχι σε συγκεκριμένες περιοχές. «Διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορούμε όλοι να λειτουργήσουμε τον Τουρισμό. Όσο πιο πιστά τηρούμε τα μέτρα, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει η τουριστική περίοδος» επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού.

 

Διαφήμιση