Αρχική Ελλάδα Eurogroup: “Ναι” στα 748 εκατ. ευρώ – Μείωση ΦΠΑ σε 5 νησιά...

Eurogroup: “Ναι” στα 748 εκατ. ευρώ – Μείωση ΦΠΑ σε 5 νησιά του Αιγαίου

0
money2
Εικόνα: UNSPLASH.Chiara Daneluzzi
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το “πράσινο φως” για την εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ έδωσε σήμερα το Eurogroup. Επίσης ενέκρινε τη μείωση του ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου.

Θετική αξιολόγηση

Το πέμπτο πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 748 εκατ. ευρώ, αξιολόγησε θετικά η 10η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, “αναγνωρίστηκε, για ακόμη μία φορά, η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεών της”.
Επίσης,, χαιρετίστηκε η υποβολή του συνεκτικού, ώριμου και ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από τη χώρα μας. Σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε, σήμερα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων, συνολικού ύψους 30,5 δισ. ευρώ, που αναλογούν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

greekisla2
Εικόνα: UNSPLASH/Johnny Chen

Μόνιμη μείωση ΦΠΑ

Δεκτό έγινε το ελληνικό αίτημα για τη μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε 5 ελληνικά νησιά. Χίος, Λέρος, Σάμος, Κως και Λέσβος τα περί ων ο λόγος, καθώς πλήττονται σφόδρα λόγω του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Η πρόταση νομοθετείται την επόμενη εβδομάδα. 

Πέμπτο πακέτο 748 εκατ. ευρώ


Στα ελληνικά ταμεία θα εισρεύσει το πέμπτου πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 748 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον υπουργό, “η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της συνεχίζουν το σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών. Που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ισχυρή και ταχεία ανάκαμψη. Και υψηλή, βιώσιμη, έξυπνη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη».

Διαφήμιση