Αρχική Υγεία - Διατροφή Έρχονται ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις και τηλεϊατρική

Έρχονται ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις και τηλεϊατρική

0
telemedicine
Εικόνα: UNSPLASH/National Cancer Institute

Σύνταξη: ecozen.gr

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό περνά η υγεία. Με ψηφιακές βεβαιώσεις, τηλεϊατρική και άλλες δράσεις. Υπεύθυνοι για τη μετάβαση είναι τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Σήμερα σε κοινή σύσκεψη οι υπουργοί Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης κατέληξαν στους κεντρικούς άξονες.

Επιμέρους δράσεις

  • Εφαρμογή Υγείας για έξυπνα κινητά: Το mobile app θα παρέχει στον πολίτη άμεση και εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία που περιέχονται στη συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά. Τόσο για τον ίδιο, όσο και τα πρόσωπα που έχουν οριστεί ως προστατευόμενα μέλη του.
  • Ιατρικές Ψηφιακές Βεβαιώσεις: Στο σύστημα της συνταγογράφησης θα προστεθεί σύντομα η δυνατότητα κατάρτισης και ανάρτησης ψηφιακών ιατρικών βεβαιώσεων. Με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής σε χώρους άθλησης και συλλόγους.
  • Προληπτική ιατρική: Οι νέοι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο κινητό τους ως υπενθύμιση για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Προβλέπεται, επίσης, οι πολίτες να λαμβάνουν εξατομικευμένες ενημερώσεις για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων. Βάσει της ηλικίας και του φύλου.
  • 4. Τηλεσυμβουλευτική: Με την αξιοποίηση των σχετικών τεχνολογικών εργαλείων, πρόκειται να επεκταθεί η παροχή εξ αποστάσεως συμβουλών από γιατρούς. Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει από την ψυχική υγεία και τα δερματολογικά νοσήματα. Θα συνδράμει ιδιαιτέρως στις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, καθώς θέτει την απομακρυσμένη επικοινωνία ιατρού-ασθενούς σε ένα ξεκάθαρο και σαφές πλαίσιο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης και οι υφυπουργοί Ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Διαφήμιση