Αρχική Αφιερώματα ΑΡΧΕΛΩΝ: Στην παραλία με τον Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μια δόση...

ΑΡΧΕΛΩΝ: Στην παραλία με τον Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μια δόση ελευθερίας

0
ΑΡΧΕΛΩΝ
Διαφήμιση

Σήμερα, Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, ο Υφυπουργός Γιώργος Αμυράς θα βρεθεί στην παραλία όπου, μαζί με τους συνεργάτες και τους εθελοντές του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, θα απελευθερώσει δυο θαλάσσιες χελώνες Καρέττα που ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους. 

«Η πρώτη χελώνα, που ονομάστηκε Ταϋγέτη, βρέθηκε στην παραλία Μαυροβούνι του Γυθείου, τον Ιούλιο του 2020. Το τραύμα στο κέλυφός της  ήταν αρκετά σοβαρό, γι’ αυτό και παρέμεινε στο Κέντρο Διάσωσης για περίθαλψη σχεδόν 12 μήνες.

ΑΡΧΕΛΩΝ

Τον τελευταίο μήνα η Ταϋγέτη επισκέφθηκε πολλές φορές την μεγάλη δεξαμενή επανένταξης στο Κέντρο Διάσωσης, μέχρι να μπορέσει να καταδύεται σωστά και να τρέφεται μόνη της. 

ARCHELON TURTLE TAYGETE1

Η Ηλέκτρα είναι η δεύτερη χελώνα που θα απελευθερωθεί. Βρέθηκε στην παραλία Αλεξανδρούπολης τον Ιούνιο του 2020.Το τραύμα στο κεφάλι της ήταν πολύ σοβαρό, αλλά με τη φροντίδα του προσωπικού και των εθελοντών κατάφερε να συνέλθει. Παρέμεινε στο Κέντρο Διάσωσης επί 13 μήνες και τώρα είναι έτοιμη για επιστρέψει στη θάλασσα, στο σπίτι της.

ARCHELON TURTLE ELECTRA

Η απελευθέρωση των δύο χελωνών είναι η πρώτη μετά τη λήξη του σχολικού έτους και αφιερώνεται ιδιαίτερα σε όλα τα παιδιά που συνδέθηκαν και παρακολούθησαν τη Διαδικτυακή Επίσκεψη στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών. Συνολικά 166 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, με 3600 μαθητές και 180 εκπαιδευτικούς, «συνάντησαν» τις χελώνες και έμαθαν τις ιστορίες τους την χρόνια που πέρασε. 

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συμμετοχή του Υφυπουργού κ Αμυρά στην απελευθέρωση και με χαρά θα υποδεχτούμε ξανά τα σχολεία στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ από το Σεπτέμβριο

H απελευθέρωση θα γίνει την Τρίτη 29 Ιουνίου στις 16:00 σε παραλία κοντά στο Σούνιο.

Διαφήμιση