Αρχική Διάστημα Virgin Galactic: Πραγματοποίησε την τρίτη επιτυχημένη διαστημική πτήση

Virgin Galactic: Πραγματοποίησε την τρίτη επιτυχημένη διαστημική πτήση

0
virgin galactic
Εικόνα: virgingalactic.com
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την τρίτη της επιτυχημένη εκτόξευση διαστημικού οχήματος πραγματοποίησε η Αμερικανική εταιρεία διαστημικών πτήσεων, Virgin Galactic, αυτή τη φορά από την πολιτεία του Νέου Μεξικού.

Το διαστημικό σκάφος, της εταιρείας που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη εμπορική διαστημική γραμμή, ονομάστηκε VSS Unity.

Η εκτόξευσή του έγινε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, από το Spaceport America και δεν πραγματοποιήθηκε με τη χρήση πυραυλικού φορέα αλλά με τη χρήση αεροσκάφους που αναλαμβάνει το ρόλο του φορέα.

Τον ρόλο του φορέα ανέλαβε το VMS Eve, εξειδικευμένο σκάφος που μεταφέρει το διαστημικό του φορτίο σε ύψος άφεσης στα 44.000 πόδια. Σε αυτό το ύψος, το Unity αποκολλάται από το μητρικό σκάφος και ενεργοποιεί τους δικούς του πυραυλοκινητήρες που θα φέρουν το σκάφος σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, το Unity πραγματοποιεί πτήση σε τροχιά και με την ολοκλήρωσή της το σκάφος επιστρέφει στη Γη, όπου προσγειώνεται σε έναν συμβατικό διάδρομο προσγείωσης.

Το VSS Unity μετέφερε τους αστροναύτες CJ Sturckow και Dave Mackay, ενώ στο αεροσκάφος VMS Eve, πιλότοι ήταν η Kelly Latimer και ο Michael Masucci.

Σημειώνεται ότι το ταξίδι έκανε τον Sturckow το πρώτο άτομο που έχει πετάξει στο διάστημα από τρεις διαφορετικές πολιτείες και έκανε το Νέο Μεξικό το τρίτο κράτος των ΗΠΑ που έστειλε ανθρώπους στο διάστημα.

Στόχος την πτήσης της Virgin Gakactic, είναι η πραγματοποίηση επιστημονικών ερευνητικών πειραμάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευκαιριών Πτήσης της NASA, ώστε να γίνονται ταξίδια που θα προσφέρουν στους επιβάτες μία γεύση από το διάστημα, πραγματοποιώντας μία βόλτα σε τροχιά πάνω από τη Γη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπορεί η διατροφή να βοηθήσει να πετύχουμε κλιματική ουδετερότητα ως το 2050;
Επόμενο άρθροΈκκληση ΠΟΥ: Εμβόλια για όλους – Σκανδαλώδης ανισότητα στον διαμοιρασμό