Αρχική Ελλάδα Σύντομες και σε θετικό κλίμα οι δηλώσεις Δένδια – Τσαβούσογλου

Σύντομες και σε θετικό κλίμα οι δηλώσεις Δένδια – Τσαβούσογλου

0
[343552] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ Ν. ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ Μ. ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ολοκληρώθηκαν εν συντομία και χωρίς ερωτήσεις οι κοινές δηλώσεις των Υπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, όπου συζήτησαν εκτενώς τις διμερείς και εξωτερικές σχέσεις. Ενώ, το συνολικό κλίμα της συνομιλίας τους είχε θετικό πρόσημο.

Υπάρχει θετική πολιτική βούληση από την πλευρά της Τουρκίας, υπογράμμισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη λακωνική τοποθέτηση και των δύο ηγετών.

Ενώ, “κλείδωσε” η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο πλαίσιο της συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

“Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου» ανέφερε με τη σειρά του ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ενώ, τόνισε ότι έγινε συμφωνία σε ένα “περιορισμένο κατάλογο προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας και αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών Covid-19 ώστε οι πολίτες να μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες μας. Και αυτό θα βοηθήσει τις τουριστικές μας βιομηχανίες”.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό ΥΠΕΞ, η επερχόμενη συμφωνία για τη διαχείριση των εμβολίων, θα ενισχύσει περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη.

Δείτε τη σύντομη τοποθέτηση τους, όπως μεταδόθηκε στο παρακάτω βίντεο από το youtube:

 

 

Διαφήμιση