Αρχική Πολιτισμός Ο σχεδιαστής από τη Ρουάντα που υπερασπίζεται την αφρικανική ενότητα μέσω της...

Ο σχεδιαστής από τη Ρουάντα που υπερασπίζεται την αφρικανική ενότητα μέσω της μόδας

0
Αφρική
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένας σχεδιαστής μόδας από τη Ρουάντα υπερασπίζεται την αφρικανική ενότητα μέσω της μόδας και της συλλογής ρούχων του.

Η μετανάστευση είναι όμορφη, καταστρέψτε όλα τα σύνορα“, είναι ο τίτλος της νέας πολύχρωμης συλλογής του, που παρουσίασε σε μια εκδήλωση στο Γιοχάνεσμπουργκ την Τρίτη για να γιορτάσει την Ημέρα της Αφρικής, η οποία τιμά την ίδρυση του Οργανισμού της Αφρικανικής Ενότητας.

Ο Eli Gold, όπως ονομάζεται ο ειρηνοποιός σχεδιαστής μόδας και εικαστικός γεννήθηκε στη Ρουάντα και σε ηλικία μόλις 13 ετών αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι του καθώς η χώρα του είχε πληγεί από εμφύλιο πόλεμο και τη γενοκτονία.

Ο Gold ταξίδεψε σε πολλές αφρικανικές πολιτείες και έζησε μεταξύ άλλων στην Τανζανία, το Μπουρούντι και το Μαλάουι πριν φτάσει στη Νότια Αφρική, όπου και εδρεύει.

Μερικά χρόνια και μερικές εμπειρίες αργότερα ο 30χρονος πλέον σχεδιαστής εκφράζει την αγάπη του για την αφρικανική ήπειρο μέσω της τέχνης και της μόδας.

Έχοντας γνωρίσει διαφορετικούς αφρικανικούς πολιτισμούς και έχοντας μάθει πλέον ποια είναι η Αφρική ο Gold μάζεψε όλα τα εφόδια για μία δυναμική και γεμάτη μηνύματα συλλογή μόδας.

Η εταιρεία του, Masa Mara, παρουσίασε τις τελευταίες σειρές μόδας της σε μια εκδήλωση στο Γιοχάνεσμπουργκ και τα μοντέλα του έδειξαν σε Catwalk την πολύχρωμη συλλογή του, με σκοπό να προσκαλέσει τον κόσμο να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες

Μάλιστα, σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του Gold,είναι εμπνευσμένο από τις δικές του εμπειρίες, όπου και ο ίδιος υπήρξε πρόσφυγας.

Ο Gold είναι επίσης γνωστός και ως Nyambo MasaMara, ένα όνομα που προκύπτει από το στυλ που έχει υιοθετήσει στα μαλλιά του, στα οποία έχει δώσει το σχήμα κεράτων ταύρου.

Διαφήμιση