Αρχική COVID-19 Μητσοτάκης: Αύριο το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό – Σύντομα η προκήρυξη για τις Ομάδες...

Μητσοτάκης: Αύριο το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό – Σύντομα η προκήρυξη για τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημίων

0
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ EUROKINISSI)
Εικόνα: (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ EUROKINISSI

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid εντάσσεται η Ελλάδα και όπως ανέφερε ο πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, “δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι“. Ενώ παράλληλα, διευκρίνισε ότι σε λίγο καιρό δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, ο Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικό Covid, υπογράμμισε πώς “έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι“.

“Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου μία ιδέα η οποία είχε πρώτα διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες να γίνει αυτή τη στιγμή πράξη και η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου.

Και πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

“Η προστασία των πανεπιστημίων κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης”

Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δημοσίευση των προκηρύξεων για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων που αναμένονται σύντομα και υπογράμμισε πώς πρέπει να είναι σίγουροι ότι υλοποιούν “εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουν ήδη αποφασιστεί”.

“Σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων. Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει.

Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Διαφήμιση