Αρχική Πολιτισμός Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος EUREOPE Magazine: Η ισότητα των φύλλων στο επίκεντρο

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος EUREOPE Magazine: Η ισότητα των φύλλων στο επίκεντρο

0
Περιοδικό
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του “EUREOPE Magazine: a bimonthly review“, το πρώτο ελληνικό ηλεκτρονικό περιοδικό με επίκεντρο την Ευρώπη. Πρόκειται για ένα τεύχος που επικεντρώνεται στην ισότητα των φύλλων καθώς και σε άλλα θέματα, όπως η εξωτερική πολιτική, η ενέργεια και ο πολιτισμός.

Κεντρικό πρόσωπο του δεύτερου τεύχους είναι η κα Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην Επιστημονική Ομάδα Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων – ΕΟΠΕ, περιγράφει το ρόλο και την προσφορά της Google στο σύγχρονο άνθρωπο, αισιοδοξεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας και θεωρεί το κίνημα #MeToo ως μια ευκαιρία για να αντικαταστήσουμε τα στερεότυπα αιώνων με οικουμενικές έννοιες.

Οι βασικές θεματικές

Οι βασικές θεματικές του τρέχοντος τεύχους είναι:

 • η εξωτερική πολιτική και άμυνα
 • η οικονομία
 • η ενέργεια
 • η κυβερνοασφάλεια
 • ο πολιτισμός

Περιλαμβάνονται, επίσης, άρθρα άποψης που άπτονται επίκαιρων κοινωνικών θεμάτων.

Ακόμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το δεύτερο τεύχος φιλοξενεί δύο άρθρα για την ισότητα των φύλων.

Σε άρθρο-συνέντευξη οι ιδρυτές του WeFor, Βασίλης Κουτσούμπας και Νίκος Φοίφης, μιλούν στην Managing Editor του περιοδικού, Νεφέλη Καραλέκα, για την καμπάνια της ομάδας τους με τίτλο “WeForWomen”, η οποία προσεγγίζει το ζήτημα της ισότητας από διαφορετικές οπτικές.

περιοδικό EUREOPE

Κεντρική θεματική η ισότητα των φύλλων

Η ισότητα των φύλων αποτελεί κεντρική θεματική και του πρώτου ειδικού ένθετου “ESTORIES: inspiring change“, που συνοδεύει το τρέχον τεύχος.

Βασισμένο στην άποψη ότι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για τις έμφυλες διακρίσεις είναι αποτέλεσμα διαρκούς και πολυδιάστατης συζήτησης, το συνοδευτικό ένθετο συγκεντρώνει:

 • 8 συνεντεύξεις γυναικών
 • 8 προσωπικοτήτων, που προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

Κάθε μία παραθέτει, με γνώμονα τα προσωπικά της βιώματα, την άποψη της για την ισότητα των φύλων στην χώρα μας, τόσο διαχρονικά όσο και αναφορικά με την επικαιρότητα.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω ένθετο φιλοξενεί συνεντεύξεις από τις (με σειρά εμφάνισης στο εξώφυλλο):

 • Φωτεινή Παζαρτζή, Πρόεδρος Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου ΕΚΠΑ
 • Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική & Την οικογένεια, Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
 • Νάντια Γιαννακοπούλου, Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών ΚΙΝ.ΑΛ, Νομικός
 • Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Οικονομολόγος, Κοινωνική Επιχειρηματίας
 • Μαρία Στρατηγάκη, Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειον Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών
 • Άννα Καραμανλή, Βουλευτής ΝΔ, Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
 • Διάνα Βουτυράκου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πρωταθλήτρια Ρομποτικής, Founder & General Manager Unique Minds
 • Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ, Α’ Αντιπρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

περιοδικό EUREOPE

Σ. Σιδηρόπουλος: “Τις τιμούμε και τις σεβόμαστε από πεποίθηση και όχι από πρόθεση”

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, κ. Συμεών Σιδηρόπουλος, “άλλη μία δράση του ΕΟΠΕ που έρχεται να αναδείξει τον ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη εποχή. Γυναίκες που ξεχωρίζουν, διακρίνονται, δημιουργούν, καινοτομούν, ηγούνται και διαμορφώνουν πολιτικές. Τις τιμούμε και τις σεβόμαστε από πεποίθηση και όχι από πρόθεση. Όχι μία μέρα αλλά κάθε μέρα. Την κάθε γυναίκα. Η κάθε γυναίκα, όποιο και αν είναι το επάγγελμά της, το μορφωτικό της επίπεδο, η γλώσσα της, το χρώμα της αποτελεί πηγή ζωής. Σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας και συμβιώνουμε αρμονικά με κάθε άλλο άνθρωπο που σέβεται την αξία της ζωής και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ως ΕΟΠΕ θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως ένας από τους ρόλους των πολιτικών επιστημόνων είναι να παραμένουν θεματοφύλακες αρχών και αξιών.”

Από τη μεριά της, η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού και Project Leader της Επιστημονικής Ομάδας #EUREOPE, Μαρία Αρναουτάκη ευχαριστεί θερμά τις γυναίκες που έβαλαν στόχους, που τόλμησαν να ξεχωρίσουν και εκπροσωπούν επάξια τους χώρους της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης.

EUREOPE Magazine Team:

 • Νεφέλη Καραλέκα – Journal Manager
 • Χριστίνα Μελεούνη – Deputy Journal Manager
 • Journal Τeam Μembers οι: Χριστίνα Γιάννου, Μιλτιάδης Λαπατσάνης, Ρένα Μαρκάκη και Βασιλική Πλέσσια
Διαφήμιση