Αρχική Έξυπνα & Οικονομικά Know your Customer: Εφαρμογή-σύμμαχος κατά της γραφειοκρατίας – Βίντεο

Know your Customer: Εφαρμογή-σύμμαχος κατά της γραφειοκρατίας – Βίντεο

0
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Eικόνα: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σύνταξη: ecozen.gr

Τη νέα εφαρμογή Know your Customer κατά της γραφειοκρατίας παρουσίασε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός  Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πρόκειται για απτή απόδειξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών. Στοίχημα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της εφαρμογής. Για αυτό και στην παρουσίαση παρών ήταν και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Επί του πρακτέου

Μέσω του Know your Customer οι πολίτες θα μπορούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία που χρειάζεται η τράπεζά τους. Θα το κάνουν απευθείας από τα μητρώα Δημοσίου, δίχως να απαιτείται να πάνε σε υποκατάστημα. Δε θα χρειάζεται να καταθέσουν οποιοδήποτε έγχαρτο πιστοποιητικό ή να υποβληθούν σε κάποια γραφειοκρατική διαδικασία. Η ενημέρωση γίνεται εξολοκλήρου ηλεκτρονικά.

«Η τεχνολογία σύμμαχος του πολίτη»

«Η νέα διαδικασία όχι απλά καταργεί τη γραφειοκρατία, αλλά προστατεύει ακόμα πιο αποτελεσματικά τα προσωπικά μας δεδομένα» τόνισε  ο Πρωθυπουργός.  Παράλληλα «η δράση αυτή έχει και ένα έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς απλοποιεί το άνοιγμα και τη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών». Για αυτό και καθίσταται αρωγός για καταθέτες και επιχειρηματίες, ενώ διευκολύνει και τη δουλειά των υπαλλήλων των τραπεζών. Η δράση μάλιστα θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα και σε άλλες δραστηριότητες. Όπου οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν παρόμοια στοιχεία (πάροχοι τηλεπικοινωνίας, ασφαλιστικοί φορείς). Στην πορεία θα ενταχθεί και το ΓΕΜΗ, όπως προανήγγειλε ο κ. Πιερρακάκης.

Σημαντική μεταρρύθμιση

«Θεωρούμε και εμείς ότι είναι μία σημαντική μεταρρύθμιση. Από αυτές που δεν φαίνονται, αλλά έχει πολύ μεγάλη ουσία και εξοικονόμηση χρόνου, κόστους, ταλαιπωρίας. Και επίσης εξυπηρετεί τον πολίτη» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας.

Μέσω του gov.gr και e-banking

Η σύνδεση στην υπηρεσία γίνεται μέσω του gov.gr ή μέσω του συστήματος e-banking της εκάστοτε τράπεζας. Επιτρέπει τη μεταφορά στοιχείων ταυτότητας, επικοινωνίας, εισοδήματος και επαγγελματικής δραστηριότητας, με προϋπόθεση τη συγκατάθεση του πολίτη. Η νέα διαδικασία αναβαθμίζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς οι τράπεζες θα λαμβάνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία που ορίζει ο νόμος. Παράλληλα, η ηλεκτρονική υποβολή συγκεκριμένων στοιχείων είναι ασφαλέστερη από την προσκόμιση φωτοτυπημένων εγγράφων που συχνά περιέχουν περισσότερα στοιχεία από τα αναγκαία.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here