Αρχική Ειδήσεις ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με επικίνδυνα υλικά – Εκκενώθηκε η περιοχή

ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με επικίνδυνα υλικά – Εκκενώθηκε η περιοχή

0
Αιοβα
screengrab από youtube

Σύνταξη: ecozen.gr

Εκτροχιάστηκε και πήρε φωτιά στην πόλη Σίμπλεϊ της Αϊόβα των ΗΠΑ ένα φορτηγό τρένο της Union Pacific, το οποίο μετέφερε επικίνδυνα υλικά. Το ατυχές γεγονός είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση δεκάδων ανθρώπων από τις κατοικίες τους στην γύρω περιοχή αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή θανάτους.

“Περίπου 80 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους“, αναφέρθηκε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας και Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Αϊόβα.

Μέσα σε διάστημα μίας ώρας, οι τοπικοί αξιωματούχοι είχαν αποστείλει με μήνυμα εντολή απομάκρυνσης στους κατοίκους της γύρω περιοχής. Τομέας σε ακτίνα περίπου 8 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή στην οποία εκτροχιάστηκε το τρένο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με το ABC News.

Το φορτηγό τρένο που έχει 47 βαγόνια και μεταφέρει λιπάσματα και επικίνδυνα υλικά, εκτροχιάστηκε χθες το απόγευμα στην Σίμπλεϊ, σύμφωνα με την Union Pacific.

Επιπλέον, σχετικά με την αιτία του περιστατικού η εταιρεία πρόσθεσε ότι είναι υπό διερεύνηση.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο Κεν Χαλς, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Σίμπλεϊ, το τρένο μετέφερε λίπασμα και αμμώνιο, μετέδωσε παράλληλα ο ραδιοσταθμός KIWA.

Διαβάστε επίσης:

Διαφήμιση