Αρχική Ειδήσεις Ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα μετά το δραματικό βράδυ της Κυριακής

Ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα μετά το δραματικό βράδυ της Κυριακής

0
Φωτό από βομβαρδισμό στη Γάζα τη Κυριακή (Photo by Bashar TALEB / AFP)
Φωτό από βομβαρδισμό στη Γάζα τη Κυριακή (Photo by Bashar TALEB / AFP)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια πολύ δύσκολη μέρα ξημέρωσε στη Γάζα μετά το βράδυ της Κυριακής που έχει αποδειχτεί το “φονικότερο” μέχρι στιγμής, με 42 ακόμα Παλαιστίνιους νεκρούς, εκ των οποίων τουλάχιστον 8 παιδιά και 2 γιατροί.

Μέχρι στιγμής αυτός είναι ο “βαρύτερος” απολογισμός του παλαιστινιακού θύλακα υπό την κυβέρνηση ισλαμιστών της Χαμάς, διπλασιάζοντας τις απώλειες από την τελευταία ημέρα

Ενώ, μέχρι σήμερα και σε μία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 197 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων τα 58 ήταν παιδιά, και ο αριθμός των τραυματιών μπορεί πρόχειρα να υπολογιστεί σε τουλάχιστον 1.200.

Παράλληλα, από την πλευρά του το Ισραήλ μετρά 10 νεκρούς εκ των οποίων 2 παιδιά και τουλάχιστον 282 τραυματίες.

Η νέα αιματοχυσία ήταν αποτέλεσμα νέας ισραηλινής επίθεσης, που συνεχίζουν ακάθεκτοι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, καθώς το μεταφράζουν ως εκστρατεία έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ενώ, το Ισραήλ έχει δεχτεί ήδη τουλάχιστον 3.100 ρουκέτες από τις παρατάξεις των Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων και της Χαμάς.

Το βράδυ της Κυριακής, η Ισραηλινή Αεροπορία έφερε σημαντικά πλήγματα, ειδικά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, σφυροκοπώντας τη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε το DW στο youtube με το ρεπορτάζ από τις δραματικές εχθροπραξίες:

Ανθρώπινα απόβλητα στους δρόμους – Χωρίς νερό και ρεύμα

Ως εκ τούτου, πέρα από τον ανθρώπινο απολογισμό θυμάτων και τραυματιών, η Δευτέρα ξημέρωσε κυριολεκτικά μέσα στη δυσωδία, αφού ανθρώπινα απόβλητα απορρέουν στους δρόμους, οι σωλήνες ύδρευσης έχουν διαλυθεί, όπως επίσης και τεράστιο τμήμα του συστήματος ηλεκτροδότησης.

Χαρακτηριστικά έχουν καταρρεύσει 6 από τις 10 γραμμές ηλεκτροδότησης των Παλαιστινίων και ολόκληρες περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και σε ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί ότι αυτή η σύγκρουση έχει δημιουργήσει αρκετά και σωρευμένα προβλήματα μεταξύ του εβραϊκού και αραβικού κόσμου, εντός της καθημερινότητας του Ισραήλ.

Πολίτες επιδίδονται σε μεταξύ τους εχθροπραξίες, πραγματοποιούνται επεισόδια σε συναγωγές και επιθέσεις ισραηλινών ακροδεξιών.

Διαφήμιση