Αρχική Ειδήσεις Ιερουσαλήμ: Τουλάχιστον 100 τραυματίες και 2 νεκροί από κατάρρευση εξέδρας σε συναγωγή...

Ιερουσαλήμ: Τουλάχιστον 100 τραυματίες και 2 νεκροί από κατάρρευση εξέδρας σε συναγωγή (βίντεο)

0
Στιγμιότυπο από το βίντεο του Channel 12
Στιγμιότυπο από το βίντεο του Channel 12 που δείχνει την κατάρρευση της εξέδρας στη συναγωγή ΒΔ της Ιερουσαλήμ στις 16/05/21
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τουλάχιστον 100 τραυματίστηκαν και 2 άνθρωποι βρήκαν μοιραίο θάνατο μετά από κατάρρευση εξέδρας σε συναγωγή βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ το βράδυ της Κυριακής.

Το περιστατικό έρχεται 17 μέρες μετά την τραγωδία στο Όρος Μερόν όπου δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και 45 έχασαν τη ζωή τους σε θρησκευτικό φεστιβάλ στο Ισραήλ.

Το βράδυ της Κυριακής, κατέρρευσε εξέδρα με καθίσματα κατά τη διάρκεια συναγωγής, όπου εκατοντάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για τον εορτασμό της εβραϊκής γιορτής Σαβουότ (εβραϊκή Πεντηκοστή) στον ισραηλινό οικισμό Γκιβάτ Ζέεβ, στην κατεχόμενη δυτική όχθη.

Ξαφνικά μέρος της εξέδρας υποχώρησε και δεκάδες τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 5 πολύ σοβαρά. Ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Magen David Adom (εθνική υπηρεσία εκτάκτης ανάγκης), η δομή αυτή βρισκόταν υπό κατασκευή.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, οι πιστοί απαγορεύονταν να προσεύχονται μέσα στο κτίριο. Καθώς, επρόκειτο για μια εν μέρη ολοκληρωμένη κατασκευαστικά συναγωγή.

Ωστόσο η κατασκευή είχε προχωρήσει αρκετά, παρά το γεγονός ότι δεν είχε οικοδομική άδεια, σύμφωνα με τον δήμαρχο, την πυροσβεστική και την αστυνομία. Ενώ, είχαν γίνει προειδοποιήσεις ότι δεν είναι ασφαλής η ανέγερση κτιρίου στο σημείο αυτό.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας που προβλήθηκαν στο Channel 12 έδειχναν μια γεμάτη από πιστούς εξέδρα να καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα, ρίχνοντας τους πιστούς στο έδαφος και προκαλώντας μια κίνηση του πλήθους, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο.

“Η καρδιά μου είναι στα θύματα της καταστροφής του Γκιβάτ Ζέεβ. Οι δυνάμεις του στρατού, υπό τη διοίκηση του Εσωτερικού Μετώπου και της Πολεμικής Αεροπορίας, εργάζονται για να βοηθήσουν στην εκκένωση. Προσεύχομαι για την ασφάλεια των τραυματιών”, έγραψε στο Twitter ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ.

Ενώ, ασθενοφόρα και ελικόπτερα του στρατού μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομεία.

 

Διαφήμιση