Αρχική Πολιτισμός Η Ιταλική τιάρα με τα ζαφείρια Κασμίρ στο σφυρί – Σε τι...

Η Ιταλική τιάρα με τα ζαφείρια Κασμίρ στο σφυρί – Σε τι τιμή υπολογίζεται

0
τιάρα Ιταλίας
Εικόνα: REUTERS/Denis Balibouse
Διαφήμιση

Μια τιάρα που πέρασε από γενιές της βασιλικής οικογένειας της Ιταλίας θα είναι από τα σημαντικότερα σε μια δημοπρασία κοσμημάτων της Sotheby στη Γενεύη αύριο.

Η τιάρα που ήταν ένα γαμήλιο δώρο στη Maria Vittoria dal Pozzo κατά τον γάμο της το 1867 με τον Amadeo Α΄ της Σαβοΐας, αργότερα βασιλιά της Ισπανίας, χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

Το κόσμημα διαθέτει διαβαθμισμένα μοτίβα κύλισης με διαμάντια και φυσικά μαργαριτάρια και πωλείται με εκτιμώμενη τιμή από 1 εκατομμύριο έως 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

“Είναι ένα αληθινό, όμορφο και ιστορικό κομμάτι που έχει παραμείνει στο House of Savoy για πάνω από 150 χρόνια”, δήλωσε ο Benoit Repellin, επικεφαλής των πωλήσεων κοσμημάτων στο Sotheby.

Η πώληση της 11ης Μαΐου διαθέτει επίσης μεγάλα διαμάντια και χρωματιστούς πολύτιμους λίθους, συμπεριλαμβανομένου ενός ζαφειριού και μίας διαμαντένιας καρφίτσας του 1930 με το μεγαλύτερο ζαφείρι Κασμίρ που εμφανίστηκε ποτέ σε δημοπρασία – ένα οβάλ κόσμημα 55,19 καρατίων – μαζί με ένα ζαφείρι Κασμίρ βάρους 25,97 καράτια.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι “θα φέρει 2 έως 3 εκατομμύρια δολάρια, το κόσμημα που ανήκε σε κληρονόμο της περιουσίας της ζυθοποιίας Guinness“, όπως δήλωσε ο Olivier Wagner, ανώτερος διευθυντής του τμήματος κοσμημάτων στο Sotheby’s.

Σημειώνεται ότι, τα ζαφείρια του Κασμίρ είναι περιζήτητα.

Πηγή: reuters

Διαφήμιση