Αρχική Επιλεγμένα Ένα βυθισμένο χωριό της Ιταλίας αναδύεται 71 χρόνια μετά – Εικόνες

Ένα βυθισμένο χωριό της Ιταλίας αναδύεται 71 χρόνια μετά – Εικόνες

0
χωριό Ιταλία
Εικόνα: twitter/ @AvventuraL

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα ερείπια ενός χωριού στη βορειοανατολική Ιταλία, το οποίο είχε βυθιστεί σκόπιμα στον πυθμένα μιας ιταλικής λίμνης πριν από δεκαετίες, αναδύθηκε εκ νέου 71 χρόνια μετά.

Πρόκειται για το πρώην χωριό Curon το οποίο βρισκόταν κάτω από την επιφάνεια της λίμνης Ρέσια, μιας τεχνητής λίμνης στο δυτικό τμήμα του Νότιου Τιρόλο, στην περιοχή των Άλπεων που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία και την Ελβετία.

Πριν από 71 χρόνια οι αρχές κατασκεύασαν ένα φράγμα για να ενώσουν δύο κοντινές λίμνες, με αποτέλεσμα το Curon να χαθεί κάτω από τα νερά.

Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό, καθώς περισσότερα από 160 σπίτια κατέληξαν στον πυθμένα της τεχνητής λίμνης.

Πολλοί κάτοικοι αντιτάχθηκαν στη δημιουργία του φράγματος τότε αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Αυτό το διάστημα, η λίμνη αποστραγγίστηκε, με αποτέλεσμα οι ντόπιοι να εντοπίσουν τα ερείπια του χωριού που κάποτε φιλοξενούσε εκατοντάδες κατοίκους, πριν βυθιστεί για χάρη ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου το 1950.

Μερικοί ντόπιοι χαρακτηριστικά, εντόπισαν σκαλοπάτια, κελάρια και τοίχους που υψώνονται από το νερό.

Μάλιστα, η λίμνη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και ειδικά το χειμώνα, όταν το νερό είναι παγωμένο και οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέχρι την κορυφή και να παρατηρήσουν την αρχιτεκτονική του.

Διαφήμιση