Αρχική Πολιτισμός Δημοκρατία, Δεοντολογία, ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι: Ημερίδα ΕΣΗΕΑ

Δημοκρατία, Δεοντολογία, ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι: Ημερίδα ΕΣΗΕΑ

0
esiea 1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

«Δημοκρατία, Δεοντολογία, ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι». Αυτό είναι το θέμα της αυριανής ημερίδας (10:00-18:00) που διοργανώνει η ΕΣΗΕΑ.

Στη διαδικτυακή ημερίδα παρεμβαίνει πλήθος πολιτικών, πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων από τον καλλιτεχνικό και τον αθλητικό χώρο.

NEWSPAPER
Εικόνα: UNSPLASH/Ludovica Dri

Χαρετισμό θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Θοδωρής Λιβάνιος, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ, Ιωάννης Αποστολόπουλος. Οι εκπρόσωποι Τύπου μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Νάσος Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Παύλος Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ), Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ), Ευάγγελος Φανίδης (Ελληνική Λύση), Μιχάλης Κριθαρίδης (ΜέΡΑ 25). Και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Γιουνές Μζαχέν.

Θεματικές

Στις θεματικές περιλαμβάνονται ο δημοσιογραφικός Κώδικας Δεοντολογίας, η λογοκρισία, τα fake news, η διαφάνεια, οι εργασιακές σχέσεις των δημοσιογράφων στην ψηφιακή εποχή και η συμβολή της τεχνολογίας στην ενημέρωση.

radio
Εικόνα: UNSPLASH/Austin Distel

Στην ενότητα “Ο ρόλος των δημοσιογράφων στην εποχή της χειραγώγησης μέσω προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων” θα μιλήσουν οι Κώστας Γαβράς, Σοφία Μπεκατώρου, Νίκος Ξυδάκης, Γιάννης Παντελάκης, Στέλιος Παπαθανασόπουλος, Τάσος Τέλλογλου. Το συντονισμό θα κάνει η β’ αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Αγγελική Γυπάκη.

Η ημερίδα θα προβληθεί ζωντανά, μέσω livestreaming. Από την πλατφόρμα «YouTube» στο κανάλι της ΕΣΗΕΑ «ΕΣΗΕΑ – JUADN» και από την ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ. Μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν όσοι επιθυμούν, χρησιμοποιώντας τα εξής στοιχεία:

Διαφήμιση