Αρχική Τεχνολογία Cosmote: Δωρεάν εφαρμογή για ταχύτερο εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών

Cosmote: Δωρεάν εφαρμογή για ταχύτερο εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών

0
Εικόνα Unsplash-Saulo Mohan
Εικόνα Unsplash-Saulo Mohan
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέα, δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, για τον ταχύτερο εντοπισμό των εξαφανισμένων ατόμων στην χώρα μας, προσφέρει η COSMOTE, για την άμεση διευκόλυνση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Οι προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, που διευκολύνουν το έργο του σωματείου για την φροντίδα των παιδιών και την αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης στη χώρα μας. Συνολικά για το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η COSMOTE προσφέρει:

  • Tηλεπικοινωνιακή κάλυψη της Εθνικής Γραμμής SOS 1056 και της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
  • 7 Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών (Ασθενοφόρα), που βρίσκονται στη διάθεση του ΕΚΑΒ
  • COSMOTE TV στα 15 Σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
  • >400 συνδέσεις σταθερής, κινητής και internet, 
  • Στήριξη του Κέντρου Λειτουργίας Έκτακτης Ανάγκης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
  • Αναβάθμιση και υποστήριξη εφαρμογής Missing Alert App

Η αξία των παραπάνω τεχνολογικών λύσεων της COSMOTE για τις ανάγκες του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού» ξεπερνά κάθε χρόνο τις 350.000€, και συνολικά τα 6 εκατ. ευρώ στο χρονικό διάστημα των δεκαεπτά ετών.

Missing Alert App: η δωρεάν εφαρμογή για την ανεύρεση αγνοουμένων ατόμων

Η προηγμένη εφαρμογή Missing Alert App, που σχεδίασε και ανέπτυξε η COSMOTE για λογαριασμό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν, σε πραγματικό χρόνο, στις έρευνες εντοπισμού αγνοουμένων συνανθρώπων μας.

Οι χρήστες που κατεβάζουν την εφαρμογή από το Google Play ή το Apple Store, έχουν τη δυνατότητα:

  • να ενημερώνονται για τις τρέχουσες εξαφανίσεις καθώς και για την εξέλιξή τους
  • να παρέχουν πληροφορίες για κάποια υπόθεση στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπου και αν βρίσκονται ανά πάσα στιγμή, μέσω chat ή τηλεφώνου
  • να προστατεύουν οικεία τους πρόσωπα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης (π.χ. λόγω άνοιας, νοητικής στέρησης), δηλώνοντας προληπτικά τα στοιχεία τους -μέσω του app- ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αναγγελίας εξαφάνισης και έναρξης της έρευνας, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Την εφαρμογή διαχειρίζεται αποκλειστικά η εξειδικευμένη ομάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία διοχετεύει τις πληροφορίες των χρηστών στην ΕΛ.ΑΣ καθώς και σε άλλους θεσμικούς συναρμόδιους φορείς για τη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης στην Ελλάδα.

Η αμεσότητα της εφαρμογής ενός κινητού σε συνδυασμό με προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά ενισχύει την εργαλειοθήκη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη μάχη της γρήγορης εξεύρεσης εξαφανισμένων παιδιών και ενηλίκων.

H COSMOTE αξιοποιεί τη τεχνολογία και την καινοτομία ώστε να δημιουργεί λύσεις και εφαρμογές για έναν κόσμο καλύτερο για όλους. H συνολική κοινωνική συνεισφορά της COSMOTE το 2020 μέσα από διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες άγγιξε τα 5,1€ εκατ.

 

Διαφήμιση