Αρχική Ειδήσεις Μπαράζ επιθέσεων στο Ισραήλ – Δίχως τέλος το θρίλερ – Πάνω από...

Μπαράζ επιθέσεων στο Ισραήλ – Δίχως τέλος το θρίλερ – Πάνω από 100 νεκροί

0
Ισραήλ επιθέσεις
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σταματημό δεν έχει το θρίλερ που ξέσπασε στο Ισραήλ προ ολίγον ημερών, καθώς για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι επιθέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το τοπίο θυμίζει σκηνικό πολέμου.

Χαρακτηριστικά, το Ισραήλ συνέχισε σήμερα να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας από αέρος και με πυρά του πυροβολικού, καθώς κλιμακώνεται η στρατιωτική αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους. Μάλιστα, η όλη διαμάχη απέβη μοιραία για περισσότερους από 100 αμάχους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της νύχτας ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τους βομβαρδισμούς. Στόχος του ήταν “να επιφέρει σημαντικές ζημιές στις σήραγγες” που επιτρέπουν σε μαχητές και στελέχη της Χαμάς, να κυκλοφορούν στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τις κάμερες του εβραϊκού κράτους ή να περνούν στο Ισραήλ για να πάρουν ομήρους, όπως ανέφερε ο ο στρατός.
Παράλληλα, όπως σημειώνουν αυτόπτες μάρτυρες, εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας των βομβαρδισμών.
“Οι βομβαρδισμοί αυτοί ήταν εντελώς παράλογοι, σαν βιντεοπαιχνίδι. Ήταν μια πραγματική ταινία τρόμου”, κατήγγειλε ο Μουχάμαντ Ναζίμπ, 16 ετών, κάτοικος της Γάζας, σύμφωνα με τον οποίο “δεν θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει ειρήνη με το Ισραήλ“.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι, συνολικά ο ισραηλινός στρατός έπληξε 150 στόχους τη νύχτα, ενώ η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον πόλεων του νότιου Ισραήλ, όπως η Σντερότ, η Ασκελόν και η Μπεερσέβα.

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες

Μέχρι στιγμής από τις επιθέσεις 119 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους ανάμεσά τους και 31 παιδιά, στη Λωρίδα της Γάζας και 830 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του τοπικού υπουργείου Υγείας.

Στο Ισραήλ το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας “Σιδηρούς Θόλος” έχει αναχαιτίσει περίπου το 90% των 1.800 ρουκετών που έχουν εκτοξευθεί αυτή την εβδομάδα από τη Γάζα, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 8.  Την ίδια στιγμή εκατοντάδες άλλοι Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί.

Το χρονικό επιθέσεων

Χθες Πέμπτη ο ισραηλινός στρατός συγκέντρωσε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας. Το υπουργείο Άμυνας έδωσε άδεια στον στρατό να κινητοποιήσει χιλιάδες εφέδρους.

Στη συνέχεια λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο εκπρόσωπος του στρατού ανακοίνωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν εισέλθει στη Γάζα, προτού ανακαλέσει και κάνει λόγο “για πρόβλημα στην εσωτερική επικοινωνία”.

Ενώ παράλληλα, χθες το βράδυ εκτοξεύτηκαν 3 ρουκέτες από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, οι οποίες όμως έπεσαν στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Όπως δήλωσε πηγή από τον στρατό του Λιβάνου, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από περιοχή που βρίσκεται κοντά σε καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων.

Σημειώνεται ότι, η τρέχουσα σύρραξη ξεκίνησε μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς εναντίον του Ισραήλ σε ένδειξη “αλληλεγγύης” προς τους περισσότερους από 700 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και τη Δευτέρα με την ισραηλινή αστυνομία στην πλατεία των Τεμενών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μια περιοχή την οποία έχει υπό την κατοχή του παράνομα το 1967, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης:

Διαφήμιση