Αρχική Ειδήσεις Αποτρόπαιο θέαμα με νεκρές χελώνες στη λίμνη Μπελέτσι

Αποτρόπαιο θέαμα με νεκρές χελώνες στη λίμνη Μπελέτσι

0
χελώνες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα αποτρόπαιο θέαμα με νεκρές χελώνες αντίκρισαν οι κάτοικοι της Ιπποκράτειου Πολιτείας και οι επισκέπτες της τεχνικής λίμνης Μπελέτσι το απόγευμα του Σαββάτου.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό των άτυχων χελωνών ειδοποιήθηκαν τα μέλη του Συνεταιρισμού Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία (ΣΔΙΠ).

Είμαστε σοκαρισμένοι. Πώς ζητάμε να λύσουμε τα προβλήματα για το περιβάλλον και να προστατεύσουμε την τελευταίο πνεύμονα της Αττικής όταν ανάμεσα μας κυκλοφορούν τέρατα;” δήλωσε στο ethnos.gr ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΙΠ Παναγιώτης Πάντος.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Πάντος, οι νεροχελώνες πιάστηκαν από τον θύτη τους με απόχη και στη συνέχεια τις πέταξε σε ένα μεγάλο συρμάτινο καλάθι όπου βρήκαν αργό θάνατο.

“Δε το χωράει ο νους μας”

“Δε το χωράει ο νους μας για ποιο λόγο έγινε αυτή η ενέργεια. Χρονικά τοποθετούμε την αποτρόπαια πράξη από την Παρασκευή μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο ΣΔΙΠ θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία ενώ ήδη έχουμε ζητήσει συμβουλές και συνδρομή από βιολόγους κτηνιάτρους για να μας δώσουν γνωμάτευση” πρόσθεσε ο Παναγιώτης Πάντος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει κτηνίατρος, θα πρέπει να αιχμαλωτίστηκαν τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα, πριν τον εντοπισμό τους, καθώς είναι ανθεκτικές έξω από το νερό.

Η καταγωγή των χελωνών

Παράλληλα, σχετικά με την καταγωγή των χελωνών, ο Παναγιώτης Πάντος, ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν στην τεχνητή λίμνη πριν από 45 χρόνια από τη λίμνη των Ιωαννίνων και πρόσθεσε:

“Ο πατέρας μου Θανάσης Πάντος και ο Γιώργος Νάστος οι οποίοι ήταν και αυτοί που εμπνεύστηκαν τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης το 1973 ακολούθησαν συμβουλές ειδικών βιολόγων που τους  προέτρεψαν να έχει λίμνη νεροχελώνες και χέλια καθώς η παρουσία τους βοηθάει στην ανανέωση του νερού και του τεχνητού υδροβιότοπου που έχει εμβαδόν 7.000 τ.μ” .

“Δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα”

Τέλος, όσο αφορά το αποτρόπαιο συμβάν και το ποιος θα μπορούσε να είχε κάνει αυτή την πράξη, ανέφερε χαρακτηρίστηκα: “Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε πως είναι οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των νεροχελώνων αλλά έργο κάποιου άρρωστου. Δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα. Θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες και αν χρειαστεί θα βάλουμε και κάμερες για την προστασία της περιοχής”.

Διαφήμιση