Αρχική Επιχειρείν Ανάπτυξη εξελιγμένων υβριδίων σιταριού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ανάπτυξη εξελιγμένων υβριδίων σιταριού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

0
σιτάρι
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συμφωνία για την ανάπτυξη νέων εξελιγμένων υβριδίων σιταριού με δυναμικό για υψηλή απόδοση, προκειμένου να ενισχύσουν τις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, υπογράφουν η RAGT και η Bayer.

Οι δύο εταιρείες, αναζητώντας τρόπους να καλύψουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των ευρωπαίων παραγωγών, ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδυάζοντας την κορυφαία γενετική τεχνολογία μαλακού σίτου στην Ευρώπη, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους βελτίωσης (breeding), της υψηλής απόδοσης συστήματα παραγωγής σπόρων και τις πιο προηγμένες ψηφιακές λύσεις.

Η πιο διαδεδομένη καλλιέργεια για τρόφιμα στον κόσμο

Το σιτάρι είναι η πιο διαδεδομένη καλλιέργεια για παραγωγή Τροφίμου στον κόσμο. Μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μ. Βρετανία καλλιεργούνται κάθε χρόνο περισσότερα από 250 εκατ. στρέμματα σιτάρι.

Περίπου το 20% της πρωτεΐνης που καταναλώνεται στον κόσμο προέρχεται από το σιτάρι. Η διασφάλιση της ετήσιας συγκομιδής μέσω συστημάτων παραγωγής με υβρίδια σιταριού τα οποία αυξάνουν την απόδοση και την ανθεκτικότητα των καλλιεργειών σιταριού, θα βοηθήσει τους παραγωγούς να ανταποκριθούν στην αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων και τις διατροφικές ανάγκες ενός διαρκώς αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.

Καινοτομικά συστήματα καλλιέργειας σίτου

Συνδυάζοντας την ηγετική θέση της Bayer στον τομέα της φυτοπροστασίας και για το σιτάρι, των συστημάτων για την παραγωγή σπόρων και των πρωτοποριακών ψηφιακών λύσεων για τη γεωργία, με την ευρωπαϊκή πρωτοπορία της RAGT στην παραγωγή σπόρων δημητριακών και τη συνεχή καινοτομία για την ανάπτυξη νέων ποικιλιών, οι δύο εταιρείες θέτουν ως στόχο να προωθήσουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας υβριδίων σιταριού και να προσφέρουν στους παραγωγούς καινοτομικά συστήματα καλλιέργειας σίτου.

B. Reiter: “Eυκαιρία να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής”

Μάλιστα, όπως δηλώνει ο Bob Reiter, Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης στον Τομέα Crop Science της Bayer AG, “τα υβρίδια σιταριού δίνουν στους παραγωγούς την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραγωγικότητα στα αειφόρα συστήματα παραγωγής.”

“Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη RAGT, με στόχο να προσφέρουμε στους παραγωγούς νέες λύσεις οι οποίες θα τους στηρίζουν στην προσπάθεια για βιώσιμα συστήματα καλλιέργειας σιταριού υψηλής ποιότητας“, πρόσθεσε.

B. Tremblay: “Ένα κορυφαίο σύστημα παραγωγής υβριδίων σιταριού”

Από τη μεριά του ο Bruno Tremblay, Περιφερειακός Διευθυντής του Τομέα Crop Science της Bayer AG στην περιοχή Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής επιβεβαιώνει λέγοντας τα εξής: “Η συμφωνία μας με τη RAGT σηματοδοτεί την αρχή μιας ακόμη συναρπαστικής συνεργασίας μεταξύ δύο ιστορικών συνεργατών που αλληλοσυμπληρώνονται σε επίπεδο καινοτομίας και ψηφιακών δυνατοτήτων οι οποίες είναι απαραίτητες για να απελευθερωθεί η δυναμική της αγρονομικής συμπεριφοράς και της απόδοσης στην καλλιέργεια του σιταριού. Μαζί, θα φέρουμε στην αγορά και τους παραγωγούς της Ευρώπης ένα κορυφαίο σύστημα παραγωγής υβριδίων σιταριού, το οποίο παράλληλα θα συμβάλει στη μεγαλύτερη αυτάρκεια της Ευρώπης, όσον αφορά την παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών”.

L. Guerreiro: “Η συνεργασία αποτελεί σημείο καμπής για τους παραγωγούς”

Παράλληλα, από τη δική του πλευρά ο Laurent Guerreiro, Γενικός Διευθυντής της RAGT Semences, θεωρεί και αυτός ότι η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί σημείο καμπής για τους παραγωγούς και υπογραμμίζει: “Η RAGT, ανέκαθεν, ακολουθούσε μια φιλοσοφία βιώσιμης αγροτικής παραγωγής. Η συμφωνία με τη Bayer, η οποία έχει στόχο να προσφέρει βελτιωμένους σπόρους και νέες καλλιεργητικές πρακτικές για το σιτάρι, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμη καλύτερη υποστήριξη στους παραγωγούς. Όλη μας η δραστηριότητα ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες μιας αγροτικής παραγωγής που εξελίσσεται.”

“Αυτές οι καινοτομίες μας επιτρέπουν να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες διαφορετικών τύπων αγροτικής παραγωγής: Συγκεκριμένα, συνδυάζοντας καθαρές σειρές, καθεμία από τις οποίες θα διαθέτει καινοτομικά χαρακτηριστικά, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους παραγωγούς ποικιλίες σιταριών ικανές να αντιμετωπίζουν τα κύρια προβλήματα που συναντούν οι αγρότες σε κάθε τους καλλιέργεια”, προσθέτει ο Guerreiro.

 

Διαφήμιση