Αρχική Επιχειρείν Αλλάζει… το πρωινό: Εξαγορά της Chipita από την Mondelēz International

Αλλάζει… το πρωινό: Εξαγορά της Chipita από την Mondelēz International

0
breakfast1
Εικόνα: UNSPLASH/Brooke Lark
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας τροφίμων Chipita έναντι 2 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η αμερικανική πολυεθνική Mondelēz International. Η εξαγορά αλλάζει το χάρτη τροφίμων-σνακ της εγχώριας, αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς. Υπενθυμίζεται ότι η Chipita, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα πριν από 40 χρόνια, είχε έσοδα 580 εκατ. δολάρια το 2020. Διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό σταθερής, αναπτυξιακής πορείας. Στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο βρίσκουμε κρουασάν και προϊόντα ζύμης, συμπεριλαμβανομένων των 7Days, Chipicao και Fineti. Μάλιστα ήταν από τις ελληνικές εταιρείες μεγάλης εξωστρέφειας ειδικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Τι λέει η Mondelēz

«Καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Mondelēz International τα γευστικά προϊόντα ζύμης της Chipita τα οποία δίνουν περαιτέρω ώθηση στη στρατηγική μας. Για να γίνουμε ένας παγκόσμιος ηγέτης στην ευρύτερη κατηγορία των σνακ» δήλωσε ο Dirk Van de Put, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mondelēz International. «Τα εμβληματικά brands και η σημαντική παρουσία της Chipita σε τόσες πολλές ελκυστικές αγορές αποτελούν ένα ισχυρό στρατηγικό συμπλήρωμα. Στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο μας και στις μελλοντικές μας φιλοδοξίες για ανάπτυξη στην Ευρώπη και πέραν αυτής».

Τα προϊόντα της Chipita, που παράγονται σε 13 εργοστάσια και πωλούνται σε περισσότερες από 50 χώρες, προσεγγίζουν τα 2 δισ. καταναλωτών. Η εξαγορά θα δώσει τη δυνατότητα στη Mondelēz International να προσφέρει στους καταναλωτές ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων αρτοποιίας. Όπως μπισκότα, κέικ και, τώρα για πρώτη φορά, προϊόντα ζύμης και να καλύψει την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση για αυτό το κομμάτι της αγοράς.

breakfast2
Εικόνα: UNSPLASH/Kavita Joshi Rai

Τι λέει η Chipita

Ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, δήλωσε ότι “η εξαγορά της Chipita από την Mondelez θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους ανθρώπους της και τα προϊόντα της». Η εξαγορά θα ενισχύσει επίσης σημαντικά την παρουσία της εταιρείας στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όπου η δραστηριότητα της Chipita είναι ιδιαίτερα καλά τοποθετημένη.

Με το δίκτυο της Chipita η προέλαση στην Ευρώπη

Η Mondelēz International θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο διανομής της Chipita στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Έτσι θα ενισχύσει τη δική της διανομή και να συνεχίσει να φέρνει τις μάρκες της στην περιοχή και πέραν αυτής. Η συμφωνία θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες καινοτομίας και συνδυασμού σημάτων.

Εκτενείς συνέργειες – Εκτός συμφωνίας η Νίκας

Με την πάροδο του χρόνου, η Mondelēz International αναμένει να επιτύχει εκτενείς συνέργειες και μια σειρά από οφέλη στην Chipita. Συμπεριλαμβανομένης της ευρείας τεχνογνωσίας στον τομέα των προμηθειών και της παραγωγής, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες διαφοροποιημένες δυνατότητες της Chipita. Η εξαγορά τελεί υπό την έγκριση αρχών ανταγωνισμού και την πλήρωση τελικών όρων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας δεν περιλαμβάνεται η εταιρεία Π.Γ. Νίκας και τα δικαιώματα μειοψηφίας στην κοινοπραξία της Chipita στην Ινδία.

Διαφήμιση