Αρχική Μεταφορές Αεροπορικό θρίλερ – Μινσκ: Αναγκαστική προσγείωση πτήσης από Αθήνα

Αεροπορικό θρίλερ – Μινσκ: Αναγκαστική προσγείωση πτήσης από Αθήνα

0
RYANAIR
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Aεροπορικό θρίλερ στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Οι αρχές της χώρας οδήγησαν σε αναγκαστική προσγείωση πτήση της Ryanair από την Αθήνα με κατεύθυνση τη Λιθουανία. Ανάστατοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν και όμηροι. Ανάμεσά τους και 11 Έλληνες.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν η Λευκορωσία έστειλε καταδιωκτικό αεροσκάφος για να αναχαιτίσει ένα επιβατικό της εταιρείας Ryanair. Αιτία ήταν ο επιβάτης δημοσιογράφος-ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, Ρομάν Προτασέβιτς, 26 ετών. Συνελήφθη, κατά την  προσγείωση στο Μινσκ, με εντολή του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντρ Λουκασένκο. Οι αρχές της Λευκορωσίας υποστηρίζουν ότι το μπόινγκ της Ryanair άλλαξε πορεία έπειτα από προειδοποίηση για βόμβα. Ο Προτασέβιτς είναι ο πρώην διευθυντής σύνταξης του Nexta, ΜΜΕ που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο πρόσφατο κίνημα εναντίον της επανεκλογής του Λουκασένκο στην προεδρία. Το Nexta, που ιδρύθηκε το 2015, συντόνισε τις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και μετέδιδε φωτογραφίες και βίντεο από τις ταραχές.

Ελληνική ανησυχία

«Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Ευρωπαίους εταίρους για το αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους και προέβη σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ» αναφέρει σε ανάρτηση στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών. «Πρωταρχικό μας μέλημα η ασφάλεια όλων των επιβατών» προσθέτει. Ο Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με την αρχηγό αντιπολίτευσης Λευκορωσίας Sv.Tsikhanouskaya. Την ενημέρωσε για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το επεισόδιο της αναγκαστικής προσγείωσης της πτήσης Ryanair FR 4978 στο Μινσκ.

Το αεροπλάνο, που πετούσε πάνω από τη Λευκορωσία σε πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους, είχε σχεδόν φθάσει στη Λιθουανία όταν άλλαξε κατεύθυνση και συνοδεία μαχητικού οδηγήθηκε στο Μινσκ.

Λήξη συναργερμού

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ η πτήση της Ryanair FR, που είχε αναχωρήσει από την Αθήνα και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, απογειώθηκε. Στόχος  είναι να φθάσει στον αρχικό προορισμό της, δηλαδή το Βίλνιους της Λιθουανίας. Αυτό ανέφερε  μόλις η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Αντίνα Βαλέαν.

Διαφήμιση