Αρχική COVID-19 Ο κορονοϊός επηρέασε την ψυχική υγεία των Δανών, που θεωρούνται από τους...

Ο κορονοϊός επηρέασε την ψυχική υγεία των Δανών, που θεωρούνται από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους

0
Δανία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η πανδημία του κορονοϊού, το lockdown, οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και η συνεχής ανησυχία έχουν προκαλέσει προβλήματα ψυχικής υγείας στους Δανούς που θεωρείται ένας από τους πιο ευτυχισμένους λαούς.

Χαρακτηριστικά, έχει αυξηθεί ο αριθμός των Δανών που καταφεύγουν στη βοήθεια ψυχολόγων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα άγχους και την κατάθλιψη που εμφάνισαν στη διάρκεια της πανδημίας, όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά προ ημερών ο Μόρτεν Ούμπε, επικεφαλής της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στη Σκανδιναβία, της ασφαλιστικής εταιρείας Tryg.

Αγχος κατάθλιψη

Η Δανία συνήθως βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο. Μάλιστα, όταν οι διεθνείς έρευνες ρωτούν τους πολίτες σε όλο τον κόσμο πόσο ευτυχισμένοι είναι με την καθημερινή τους ζωή και τις προσωπικές τους συνθήκες, η Δανία έρχεται πάντα στις τρεις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου.

Ωστόσο, οι μεγάλες περίοδοι του lockdown και η κοινωνική απομόνωση λόγο της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα την κακή ψυχική υγεία αρκετών πολιτών.

Ο κορονοϊός έχει αρχίσει να επιβαρύνει σοβαρά την ψυχική υγεία των Δανών“, είχε δηλώσει στο Reuters ο Μόρτεν Ούμπε μετά τη δημοσιοποίηση από την εταιρεία των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο.

Η Tryg – ”ασφαλής” στα δανικά- ανέφερε ότι αυξήθηκε ο αριθμός αιτημάτων για αποζημιώσεις που αφορούν ζητήματα ψυχικής υγείας κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας έτσι μια ανησυχητική τάση που παρατηρείται από τον περασμένο χρόνο.

Τα αιτήματα για αποζημίωση λόγω άγχους αυξήθηκαν κατά 20% κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και εκείνα για λόγους κατάθλιψης κατά σχεδόν 15% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Διαφήμιση