Αρχική Διάστημα Το Perseverance της NASA στέλνει “εξωγήινες” selfies

Το Perseverance της NASA στέλνει “εξωγήινες” selfies

0
NASA
Εικόνα: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Καθώς το Perseverance εγκαθίσταται στο νέο του σπίτι στον Άρη και συγκεκριμένα στον κρατήρα Jezero, στέλνει πίσω φωτογραφίες τόσο από το περιβάλλον γύρω του όσο και από τον εαυτό του.

Μάλιστα, όπως δείχνουν οι πρόσφατα απεσταλμένες φωτογραφίες το Percy αποδεικνύεται εξίσου ικανό με τον προκάτοχό του στο να τραβάει λαμπρές selfies.

Ακόμα περιμένουμε μια φωτογραφία ολόκληρου του σώματος, αλλά στις 6 Απριλίου, χρησιμοποιώντας την κάμερα SHERLOC WATSON που είναι προσαρτημένη στο ρομποτικό της χέρι, το Perseverance τράβηξε εικόνες από το “κεφάλι” και το “πρόσωπό του”.

perseverance
Εικόνα: NASA

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το μεγάλο στρογγυλό είναι το SuperCam, εξοπλισμένο με λέιζερ και φασματόμετρο για την ανάλυση δειγμάτων βράχου.

Κάτω από αυτό, οι δύο ορθογώνιοι φακοί είναι ο Mastcam-Z, ο οποίος τραβάει φωτογραφίες και βίντεο με χρώματα υψηλής ευκρίνειας, τρισδιάστατα και πανοραμικά του περιβάλλοντος χώρου του Percy.κόνας, βγαίνει από τον “λαιμό” του Percy, ο Mars Environmental Dynamics Analyzer, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με αισθητήρες για την παρακολούθηση του καιρού του Άρη – συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας και του μεγέθους των σωματιδίων της πανταχού παρούσας κόκκινης σκόνης του πλανήτη.

Η πρώτη αναφορά καιρού έφτασε από την ημέρα που ο Percy έπεσε στον Άρη, δείχνοντας ότι η θερμοκρασία στον κρατήρα έφτανε τους -20 βαθμοί Κελσίου και μειώθηκε στους -25,6 βαθμούς Κελσίου μέσα σε 30 λεπτά. 

Το επόμενο βήμα για την αποστολή Perseverance είναι η πτήση του ελικοπτέρου Ingenuity. Το Ingenuity αποσπάστηκε από το Percy στις 3 Απριλίου και επέζησε την πρώτη του νύχτα στον παγωμένο κόκκινο πλανήτη

Πηγή: sciencealert.com

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here