Αρχική Επιχειρείν Επιχειρήσεις: Η επέκταση του IQ σας είναι … στο χέρι σας

Επιχειρήσεις: Η επέκταση του IQ σας είναι … στο χέρι σας

0
lukas blazek unsplash
Data analysis for business
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τα συστήματα κινητής Επιχειρηματικής Νοημοσύνης έρχονται να αποσυμφορίσουν τις επιχειρήσεις που στην εποχή μας, και ειδικά μετά την έλευση της πανδημίας του Covid, βομβαρδίζονται από τεράστιο όγκο δεδομένων και πιέζονται ώστε να λάβουν γρήγορες αποφάσεις προκειμένου να έχουν υψηλότερα κέρδη και μεγαλύτερη ευελιξία.

Στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικότητα τον ανταγωνισμό και να έχουν επαφές με μεγάλο αριθμό πελατών, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν μεθόδους ανάλυσης δεδομένων και εφαρμογών ώστε να συλλέξουν και να αναλύσουν δεδομένα αποτελεσματικά και σε πραγματικό χρόνο.

Η αύξηση των προδιαγραφών λόγω της ψηφιακής μετάβασης, ο αυτοματισμός και οι νέες τεχνολογίες έχουν οδηγήσει σε ένα νέο τοπίο όπου η διαλογή δεδομένων και πληροφοριών μετατρέπεται σε χρήσιμη γνώση.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι τα συστήματα κινητής Επιχειρηματικής Νοημοσύνης (ΕΝ).

Τι είναι η κινητή Επιχειρηματική Νοημοσύνη ή Επιχειρηματική Ευφυΐα;

Ο όρος αυτός αφορά ευρύ φάσμα λογισμικών και λύσεων που σχετίζονται μετη διαδικτυακή πρόσβαση και χρήση δεδομένων μέσω κινητών. Η εν λόγω τεχνολογία συλλέγει, συνενώνει αναλύει πληροφορίες και στη συνέχεια τις παρουσιάζει ως ειδοποιήσεις στην οθόνη του κινητού με τη μορφή γραφικών και στατιστικών στοιχείων.

Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω των κινητών μπορούν να ενσωματωθούν σε μια βάση ώστε οι επιχειρηματίες να μπορούν σε πραγματικό χρόνο να έχουν ολοκληρωμένη γνώση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν τις εργασίες τους και να γνωρίζουν σε βάθος παράγοντες όπως τον ανταγωνισμό, το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, τους πελάτες και τις εσωτερικές λειτουργίες της επιχείρησής τους ώστε να λαμβάνουν καλύτερες και πιο ποιοτικές επιχειρηματικές αποφάσεις.

Photo by Stephen Dawson unsplash
Market data analysis, photo by Stephen Dawson, unsplash

Οφέλη της κινητής Επιχειρηματικής Νοημοσύνης

Γρήγορη και άμεση πρόσβαση σε δεδομένα που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο. Παραδοσιακά, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούσαν εκτυπωμένες αναφορές για να λάβουν αποφάσεις. Με την αναβάθμιση σε κινητή ΕΝ οι εταιρίες κερδίζουν αυξημένη αλληλεπίδραση και δυνατότητα εξερεύνησης δεδομένων ακόμη κι όταν το εργατικό δυναμικό είναι μακριά από το φυσικό χώρο εργασίας.

Μειώνεται έτσι η ανάγκη για επικοινωνία με την ομάδα ΙΤ η οποία μπορεί να επικεντρωθεί σε πιο σημαντικά ζητήματα.

Μεγαλύτερος βαθμός προσαρμογής στα νέα δεδομένα
Με τη χρήση της κινητής ΕΝ όλοι οι εργαζόμενοι έχουν εύκολη πρόσβαση σε δεδομένακαι αναλυτικά στοιχεία και συνεπώς προσαρμόζονται πιο γρήγορα. Οι επιχειρήσεις, για παράδειγμα, μπορούννα προσδιορίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια εάν ένα νέο προϊόν ή η υπηρεσία αξίζει το ρίσκο να παραχθεί και να βγει στην αγορά, πότε είναι η καλύτερη στιγμή για το λανσάρισμά του σε ποια αγορά και ποιο θα είναι το κόστος.

Μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
Η διαθεσιμότητα δεδομένων που συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο βοηθά τις επιχειρήσεις από τη μια πλευρά να κεφαλαιοποιούν ευκαιρίες που προκύπτουν και από την άλλη να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

Αυξημένη παραγωγικότητα
Η λειτουργική αποτελεσματικότητα αυξάνει σημαντικά με πρόσβαση σε δεδομένα που λαμβάνονται άμεσα. Οι αναλύσεις αυτές καθιστούν δυνατή την αναγνώριση “προβληματικών σημείων” της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και στοιχεία για πωλήσεις, έσοδα, περιθώρια κέρδους και επίτευξη στόχων.

Είναι λοιπόν φανερό ότι η κινητή ΕΝ καλύπτει ευρύ φάσμα λύσεων, και αφορά ενδεχομένως και τη διαχείριση γνώσης, τον προγραμματισμό και τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αναλύσουν τί συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο ώστε να είναι ανταγωνιστικές να εξοικονομούν χρόνο και κεφάλαια, να αποφεύγουν πιθανές ζημίες και να βελτιώνουν, εν τέλει, τα έσοδά τους.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here