Αρχική Special Topics Η Google Maps θα κατευθύνει τους οδηγούς σε “φιλικές προς το περιβάλλον”...

Η Google Maps θα κατευθύνει τους οδηγούς σε “φιλικές προς το περιβάλλον” διαδρομές

0
οδήγηση
Διαφήμιση

Η εφαρμογή Google Maps θα αρχίσει να κατευθύνει τους οδηγούς σε διαδρομές που εκτιμάται ότι δημιουργούν τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, βασισμένη σε παράγοντες όπως η κυκλοφορία, ανακοίνωσε η Google.

H συγκεκριμένη λειτουργεία αναμένεται να λειτουργήσει αργότερα μέσα στη χρονιά στις ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες, ως μέρος της δέσμευσής της να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω των υπηρεσιών της.

Η φιλικότερη προς το περιβάλλον διαδρομή θα είναι προεπιλεγμένη, εάν οι συγκρίσιμες επιλογές απαιτούν περίπου την ίδια ώρα οδήγησης, είπε η Google.

Ωστόσο, όταν οι εναλλακτικές διαδρομές είναι πολύ πιο γρήγορες, τότε η Google θα προσφέρει επιλογές και θα επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν τις εκτιμώμενες εκπομπές.

google maps

“Διαπιστώνουμε ότι στις μισές περίπου διαδρομές μπορούμε να προτείνουμε επιλογές πιο φιλικές στο περιβάλλον με ελάχιστο ή καθόλου κόστος σε χρήμα και χρόνο“, δήλωσε ο Ράσελ Ντίκερ της Google.

Οι εκτιμήσεις των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα βασίζονται σε δοκιμές διαφόρων μοντέλων αυτοκινήτων από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμης Ενέργειας (NREL) της κυβέρνησης των ΗΠΑ. To app θα αξιοποιεί μάλιστα δεδομένα του Street View καθώς και δορυφορικές εικόνες και αεροφωτογραφίες.

Ο διευθυντής του ομίλου κινητικότητας NREL,Τζεφ Γκόντερ, δήλωσε ότι το εργαστήριο, το οποίο ανέπτυξε ένα εργαλείο γνωστό ως RouteE για την εκτίμηση της χρήσης ενέργειας των οχημάτων, κατέληξε σε μια συμφωνία αυτόν τον μήνα για να λάβει χρηματοδότηση από την Google και να μελετήσει την ακρίβεια των εκτιμήσεών της.

Η ανακοίνωση της Google περιελάμβανε επιπλέον αλλαγές που επικεντρώνονταν στο κλίμα.

Από τον Ιούνιο, η εφαρμογή θα αρχίσει να προειδοποιεί τους οδηγούς να ταξιδεύουν σε ζώνες χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Πηγή: reuters.com
Διαφήμιση