Αρχική Διάστημα Πουλήθηκε το πρώτο NFT σπίτι στον Άρη – Ρίχνοντας μία ματιά στο...

Πουλήθηκε το πρώτο NFT σπίτι στον Άρη – Ρίχνοντας μία ματιά στο εσωτερικό

0
Άρης
Εικόνα: NASA
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πουλήθηκε το πρώτο σπίτι στον Άρη έναντι 515.459 χιλιάδων δολαρίων. Πρόκειται για μια εικονική δημιουργία που πουλήθηκε ως NFT (Νon-Fungible Tokens), το οποίο θεωρείται ως “ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο“, το οποίο έχει αξία.

Η δημιουργός του σπιτιού, η Κρίστα Κιμ, ζητούσε 30 μάρκες Ethereum για ένα μη εύχρηστο κουπόνι για να πουλήσει το κλασικό εικονικό σπίτι στον Άρη.

Σημειώνεται ότι, το Ethereum είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που έχει αναπτυχθεί σε μια πλατφόρμα ανοικτού κώδικα βασισμένη στην τεχνολογία blockchain.

Τελικά, η Κιμ, αποδέχθηκε μια προσφορά 288 μαρκών Ethereum, που ισοδυναμεί με 515.459 $.

Ο αγοραστής του σπιτιού, με το όνομα @artontheinternet, αγόρασε το NFT στην πλατφόρμα SuperRare. Μάλιστα, ο ίδιος είχε αγοράσει NFT αξίας 44.000 $ από την Kim νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Το πρώτο σπίτι NFT στον κόσμο

Το πρώτο ψηφιακό σπίτι NFT στον κόσμο, όπως το ονόμασε το Architectural Digest, σχεδιάστηκε από την Κιμ, μέσω του Unreal Engine, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για το σχεδιασμό βιντεοπαιχνιδιών.

Η πρόσβαση στο σπίτι είναι τρισδιάστατη μέσω οποιουδήποτε υπολογιστή που μπορεί να το αποδώσει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχει την καλύτερη εμπειρία μέσω ενός ακουστικού εικονικής πραγματικότητας.

Μάλιστα, η Kim συνεργάστηκε με τον Jeff Schroeder από τους Smashing Pumpkins για να δημιουργήσει μουσική για το περιβάλλον του εικονικού σπιτιού.

Ο αγοραστής του Mars House μπορεί επίσης να έχει όλα τα ιριδίζοντα και ντεγκραντέ έπιπλα που κατασκευάζονται στην πραγματική ζωή από έναν κατασκευαστή γυάλινων επίπλων με έδρα την Ιταλία.

“Η Κιμ τόλμησε το NFT ενώ εξερεύνησε στοχαστικά τον σχεδιασμό (του σπιτιού) κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η ελπίδα της ήταν να χρησιμοποιήσει την εισροή της ψηφιακής ζωής ως ευκαιρία για την προώθηση της ευημερίας“, αναφέρει ο ιστότοπος δημοπρασιών.

Σημειώνεται ότι, άλλες αξιοσημείωτες πωλήσεις NFT περιλαμβάνουν το tweet / techno τραγούδι του Elon Musk για τα NFTs, που ανέρχεται στα 1,1 εκατομμύρια δολάρια, και το πρώτο tweet του ιδρυτή του Twitter Jack Dorsey, ο οποίος το πούλησε  για 2,9 εκατομμύρια $.

Διαφήμιση