Αρχική Ειδήσεις Καραϊβάζ: Δολοφονική επίθεση με 10 σφαίρες – Το αντίο φίλων και συναδέλφων

Καραϊβάζ: Δολοφονική επίθεση με 10 σφαίρες – Το αντίο φίλων και συναδέλφων

0
Καραιβάζ
Εικόνα: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Διαφήμιση

Σε συνέχεια της σοκαριστικής είδησης για την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού ρεπόρτερ Γιώργος Καραϊβάζ, που έλαβε χώρα χθες στις 14:15 το μεσημέρι, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, που κάνουν λόγο για “χτύπημα” με 10 σφαίρες. Την ίδια στιγμή φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρετούν τον φίλο τους, με μία ανάρτηση στα social media. Ανάμεσα τους και η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, γράφει ότι “η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη.”

Αδίστακτη δολοφονική επίθεση

Πρόκειται για μία αδίστακτη δολοφονική επίθεση, αφού οι δράστες αφαίρεσαν εν ψυχρώ την ζωή του Καραϊβάζ πυροβολώντας τον 10 φορές.

Αναλυτικά, η ιατροδικαστής εντόπισε ότι έξι σφαίρες χτύπησαν στο θώρακα, μια στο λαιμό, δύο σφαίρες στο κεφάλι και μια στην παλάμη, χτύπημα το οποίο προφανώς προήλθε έπειτα από την στιγμιαία αντίδραση του δημοσιογράφου να προστατευθεί από τα πυρά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές και μετά την πρώτη βαλλιστική, φάνηκε πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν 9αρι, ενώ μάλιστα ήταν και “καθαρό”, δηλαδή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνταν σε τέτοιο περιστατικό.

Ωστόσο, οι αρχές επρόκειτο να επανεξετάσουν την καθαρότητα του όπλου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι κάλυκες που έχουν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας, είναι 13.

Στοχευμένη δολοφονία

Η υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση και οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο.

Ωστόσο, η δολοφονική επίθεση φαίνεται να ήταν πολύ καλά σχεδιασμένοι. Οι αστυνομικοί μάλιστα, κάνουν λόγο για “συμβόλαιο θανάτου“, θεωρώντας ως επικρατέστερο σενάριο το γεγονός πίσω από την εγκληματική ενέργεια βρίσκονται επαγγελματίες δολοφόνοι οι οποίοι πληρώθηκαν αδρά για να φέρουν εις πέραν την αποτρόπαια αποστολή τους.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών προσπαθούν να λύσουν το αίνιγμα πίσω από την δολοφονική επίθεση.

Κάμερες, κινητά τηλέφωνα και δύο σοβαρές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων έχουν μπει στο στόχαστρο των αναλυτών, καθώς επίσης και οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα του δημοσιογράφου τα οποία εξετάζονται για τυχόν απειλητικά μηνύματα.

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη

Την ίδια στιγμή η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υπογραμμίζει με μήνυμα της στα ελληνικά, σε μία ανάρτησή της στο Twitter, ότι “η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη“.

“Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη”, προσθέτει.

Ζ. Κουτσελίνη: “Το σ´αγαπώ είναι λίγο! Θα προσεύχομαι… θα σε αναζητώ”

Το δικό της μήνυμα στέλνει με ανάρτησή της στο facebook και η παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα”, Ζήνα Κουτσελίνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Υπάρχουν στιγμές που νομίζεις πως δεν αναπνέεις. Πως κοιτάς να πιαστείς και δεν υπάρχει τίποτα. Κι όμως εκείνος είναι εκεί για να σε πιάσει. Ναι, ο Γιώργος μας θα μας κρατήσει το χέρι και τη Δευτέρα και κάθε μέρα να συνεχίσουμε τις αλήθειες που τέσσερα χρόνια ήμασταν συνοδοιπόροι. Ο στυλοβάτης μας.

Ήταν το καθημερινό μας πειραχτήρι με το βαρύ του πάτημα στο καμαρίνι, η αγκαλιά του αδερφού που αναζητούσα. Αμέτρητες ώρες σιωπής, αγκαλιές, διαφωνίες, και κουβέντες οικογενειακές. Ήξερε να μας ηρεμεί, να μας οδηγεί, να αγαπά με ανιδιοτέλεια.

Δεν θέλω να πιστέψω πως απέναντι μου δεν θα είναι το σκεπτικό του βλέμμα, με το χέρι στο πρόσωπο, και το χέρι βοηθείας σε μένα όταν με έβλεπε να λυγίζω… Και δεν ήταν λίγες οι φορές!

Έχω την πεποίθηση και τη σιγουριά πως αυτό το χέρι και από Δευτέρα θα είναι εκεί στην άδεια του καρέκλα για να το αγγίζω όποτε το χρειάζομαι. Όποτε το χρειαζόμαστε. Ο Γιώργος είχε πάντα τον τρόπο να νικά το χρόνο, το ψέμα, τη δυσκολία. Πίστευε στη δύναμη της πένας, της αλήθειας, της έρευνας μέχρι τέλους!

Είναι κάποιες σχέσεις, κάποια μάτια, κάποια χέρια που μπαίνουν στη ζωή μας και έχουν μεγάλη δύναμη. Δύσκολες μέρες για όλους και προπάντων για τη γυναίκα του, το παιδί του, τη μητέρα του, την αδερφή του και τους οικείους του. Δύσκολο και για όλους μας που από χθες μαζεύουμε τις δυνάμεις μας για να τον βγάλουμε ασπροπρόσωπο, όπως θα ήθελε. Γιώργο μου το σ´αγαπώ είναι λίγο! Θα προσεύχομαι… θα σε αναζητώ… να μας προστατεύεις όπως ΕΣΥ ξέρεις. Δώσε μου το χέρι σου πάλι!”

Το αντίο του Star

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα εξέδωσε μέσα από μία συγκινητική ανακοίνωση και ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, για τον οποίον εργαζόταν ο Γιώργος Καραϊβάζ.

“Απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση της δολοφονίας του αγαπημένου μας συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο Γιώργος Καραϊβάζ συνεργαζόταν ως αστυνομικός συντάκτης τα 4 τελευταία χρόνια, με την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του σταθμού μας. Ξεχώριζε για τις ικανότητές του, τον ακέραιο χαρακτήρα του και ήταν αγαπητός σε όλους τους συντελεστές του προγράμματος. Το Star, η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρίας, με αίσθημα βαθιάς οδύνης για την απώλειά του, εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Λουλούδια στη μνήμη του Καραϊβάζ

Με ένα λουλούδι στη μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ, λένε το τελευταίο αντίο, οικογένεια, γείτονες, φίλοι και συνάδελφοι του δημοσιογράφου.

“Αντίο φίλε”, γράφει ένα γράμμα σε χαρτί.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΪΒΑΖ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ γεννήθηκε στην Καλλίφυτο της Δράμας, τον Νοέμβριο του 1968. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Η πρώτη του δημοσιογραφική εργασία ήταν στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”, το 1989, στην οποία εργάστηκε έως το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης.

Στη συνέχεια απασχολήθηκε, πάντοτε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ “ΠΛΑΝΕΤ”, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, στην εφημερίδα “Εξουσία”, στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” και επί πολλά χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό “ANTENNA”.

Από το 2017 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό “STAR”, ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, καθώς, επίσης, είχε δημιουργήσει και την δική του ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το www.bloko.gr, με θέματα σχετικά με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες στο χώρο και υπηρετούσε τη δημοσιογραφία με ήθος και ακεραιότητα για περισσότερα από 25 χρόνια. Η άποψή του ήταν πάντοτε ψύχραιμη και έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του.

Διαφήμιση