Αρχική Διάστημα Κίνα: Πρωτότυπο ρομπότ μαζεύει τα συντρίμμια που άφησαν διαστημόπλοια

Κίνα: Πρωτότυπο ρομπότ μαζεύει τα συντρίμμια που άφησαν διαστημόπλοια

0
ρομπότ
Εικόνα: twitter
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα πρωτότυπο ρομπότ, που δημιούργησε μία νεοφυής κινεζική μεταλλευτική επιχείρηση και το εκτόξευσε σήμερα σε χαμηλή γήινη τροχιά, μπορεί να μαζέψει με ένα μεγάλο δίχτυ συντρίμμια που άφησαν πίσω τους άλλα διαστημόπλοια.

Πρόκειται για το ρομπότ NEO-01, που αναπτύχθηκε από το Origin Space που εδρεύει στο Shenzhen.

Το ρομπότ 30 κιλών, το οποίο θα κοιτάξει επίσης μέσα στο βαθύ διάστημα για να παρατηρήσει μικρά ουράνια σώματα, εκτοξεύτηκε με τον πύραυλο Μεγάλη Πορεία 6 μαζί με μερικούς δορυφόρους, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Μάλιστα, αυτό το πρωτοποριακό ρομπότ θα ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές τεχνολογίες ικανές να εξορύξουν αστεροειδείς, σύμφωνα με την εταιρεία.

Μετά από την ίδρυση της πρώτης εταιρείας εξόρυξης αστεροειδών στον κόσμο, της Planetary Resources, περισσότερες από δώδεκα εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν εισέλθει στον νέο αυτό τομέα, συμπεριλαμβανομένων της αμερικανικής 3D Systems και της ιαπωνικής Astroscale.

Αντίθετα από την τεχνολογία της Astoscale, η οποία χρησιμοποιεί μαγνήτες για να μαζεύει τα διαστημικά σκουπίδια, το NEO-01 θα χρησιμοποιεί ένα δίχτυ για να συγκεντρώνει τα θραύσματα και στη συνέχεια θα τα καίει με το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσής του, σύμφωνα με αναφορά στον ιστότοπο της εταιρείας.

Η Origin Space σχεδιάζει να εκτοξεύσει δεκάδες διαστημικά τηλεσκόπια και περισσότερα διαστημόπλοια ώστε μέχρι το 2045 να επιτύχει την πρώτη εμπορική μετάλλευση αστεροειδών, δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Σου Μενγκ σε συνέντευξή του στις 6 Απριλίου σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε το Σάββατο ότι η Κίνα αυξάνει τις προσπάθειες για να προσγειώσει ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο σε αστεροειδή για να συγκεντρώσει δείγματα, ενώ επίσης επισπεύδει ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός συστήματος άμυνας εναντίον αστεροειδών.

Διαφήμιση