Αρχική Ειδήσεις Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία: Η Energean γιορτάζει

Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία: Η Energean γιορτάζει

0
koitasma prinos energean
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Κάθε λόγο να γιορτάζει έχει σήμερα, Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, η Energean. Στον απολογισμό διετίας, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πρίνο, σημείωσε μηδενικά ατυχήματα.

Η Energean επενδύει στον κρίσιμο τομέα της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Το 2020 είχε 12 εκατ. εργατοώρες χωρίς ατύχημα που θα απαιτούσε την αποχώρηση του εργαζομένου (Lost Time Injury). Και μάλιστα διεθνώς. Ακόμη και στην κατασκευή του FPSO “Energean Power”, που ξεκίνησε σε ναυπηγείο της Κίνας, με 1.000 εργαζομένους ημερησίως.
Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ατύχημα στις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου, τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης Καβάλας και τα γραφεία της Αθήνας για τους εργαζόμενους της Energean και το εργολαβικό προσωπικό.

Σταθερά πτωτική τάση ατυχημάτων

Η τάση παραμένει σταθερά πτωτική, παρά το το μεγαλύτερο γεωτρητικό πρόγραμμα στην ιστορία του Πρίνου (2015-2019). Έγιναν δέκα παρεμβάσεις σε γεωτρήσεις και διάνοιξη τριών νέων γεωτρήσεων στο κοίτασμα Έψιλον.

Προστασία κατά του COVID-19

Η Energean έλαβε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης και μετάδοσης της πανδημίας COVID-19 σε όλους τους εργασιακού χώρους. Υιοθέτησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Στην Ελλάδα αντιμετώπισε όλα τα μεμονωμένα περιστατικά, αποφεύγοντας τη διασπορά και τη διακοπή λειτουργίας εγκαταστάσεων και γραφείων. Παράλληλα, υλοποίησε σειρά προγραμμάτων και πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων. Όπως εξηγεί ο διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομίλου, Βασίλης Τσέτογλου, «η υγεία και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας ήταν, είναι και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτη για την Energean».

 

Διαφήμιση