Αρχική Τουρισμός Γκερέκου: Οι τουρίστες αναζητούν αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες

Γκερέκου: Οι τουρίστες αναζητούν αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες

0
εξερεύνηση
Εικόνα: pexels/Andre

Για την αυξημένη επιθυμία για αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες, μίλησε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας στο υβριδικό-ψηφιακό συμπόσιο με θέμαΟι Δήμοι ως μοχλός ανάπτυξης στην μετά Covid-19 εποχή”, τονίζοντας ότι “οι Δήμοι και οι τοπικές κοινότητες σε όλη τη χώρα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να αναδειχθούν σε επιτυχημένους προορισμούς και μοναδικά local brands“.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του ΕΟΤ αναγνώρισε πως οι άνθρωποι των Δημοτικών και των Περιφερειακών Αρχών βρίσκονται πιο κοντά στον πολίτη και επισήμανε ότι οι Περιφερειακές και Τοπικές Αρχές αποτελούν τους νευραλγικούς μοχλούς της βιώσιμης ανάπτυξης, που είναι το πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο ζητούμενο, μιλώντας σήμερα υβριδικό-ψηφιακό συμπόσιο που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (The International Chamber of Commerce – ICC Hellas).

“Είναι χαρακτηριστικό πως, στην εποχή του “make it or break it”, η Ευρωπαϊκή Ένωση εναποθέτει την ευθύνη του 65% της υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης στα χέρια των Περιφερειών και στην τοπική οικονομία”, ανέφερε η Γκερέκου.

ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ειδικότερα για τον τουρισμό, σημείωσε πως “αυτή η ατμομηχανή της οικονομίας μας, έχει μόνο έναν δρόμο που οδηγεί σε σταθερή και μακροχρόνια άνοδο και αυτός δεν είναι άλλος από την βιώσιμη ανάπτυξη. Σε όλους εμάς είναι πλέον σαφές ότι οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, που βασίζουν την πολιτική τους στην αειφορία και στην πράσινη ανάπτυξη, οι οποίες σέβονται το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου, αποτελούν προτεραιότητες του νέου οικονομικού υποδείγματος της χώρας”.

Ο τουρίστας θέλει να ζήσει σαν ντόπιος

Μάλιστα, η Πρόεδρος του ΕΟΤ απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αναγνώριση του νέου τουριστικού τοπίου, μετά την πανδημία, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: “Η οικονομία του βιώματος αποτελεί σήμερα την αιχμή του δόρατος στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Ο ταξιδιώτης δε θέλει πλέον να είναι απλά επισκέπτης. Θέλει να γίνει για λίγο αγρότης, τεχνίτης, γευσιγνώστης της τοπικής κουζίνας, αρχαιολόγος που ανακαλύπτει την ιστορία του τόπου που επισκέπτεται. Θέλει να μυηθεί στη φιλοσοφία, τα ήθη και τα έθιμα της τοπικής κοινωνίας, που τον φιλοξενεί. Με λίγα λόγια, θέλει να ζήσει σαν ντόπιος“.

“Για τους λόγους αυτούς” κατέληξε η Γκερέκου “είναι η ώρα για δράση με συνέργειες, ταχύτητα, συνοχή, συνέχεια και αναπτυξιακή προοπτική“.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here