Αρχική Ειδήσεις Αρχέλων: Πρόγραμμα εθελοντών για το καλοκαίρι

Αρχέλων: Πρόγραμμα εθελοντών για το καλοκαίρι

0
ARCHELON 1

Σύνταξη: ecozen.gr

Το Πρόγραμμα Εθελοντών για το καλοκαίρι εξήγγειλε ο “Αρχέλων“. Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας στοχεύει στην προσέλκυση Ελλήνων και ξένων.

Προηγήθηκε η προετοιμασία των υπεύθυνων πεδίου για τις παραλίες ωοτοκίας. Για τρεις ημέρες τριάντα νέοι άνθρωποι συμμετείχαν στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε. Η επόμενη συνάντησή τους θα γίνει  στις παραλίες της Ζακύνθου, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Ευκαιρία για γνώσεις και νέες εμπειρίες

Τα εθελοντικά προγράμματα του Αρχέλων, που γίνονται στα αγγλικά, αποτελούν μια μοναδική εμπειρία. Προσελκύουν πολλούς φοιτητές και σπουδαστές με θεματικές ενότητες:
• Βιολογία-απειλές για τις θαλάσσιες χελώνες
• Συλλογή-διαχείριση βιολογικών και οικολογικών δεδομένων
• Ενημέρωση του κοινού για το περιβάλλον
• Οργάνωση-διαχείριση εθελοντών και χώρων διαμονής
• Εύρεση πόρων-ψηφιακή επικοινωνία

«Δεχόμαστε σαν εθελοντές ανθρώπους από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, αναμεσά τους είναι και πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες» λέει η Χαρά Παπαηλιού, Υπεύθυνη Εθελοντών του Αρχέλων. Οι περισσότεροι εθελοντές έχουν σχέση με το περιβάλλον και τη βιολογία. Αρκετοί, επίσης έχουν σχέση με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την επικοινωνία, τις κοινωνικές επιστήμες και την ψυχολογία.

ARCHELON 2

Πολύτιμοι οι Έλληνες εθελοντές

Η συμμετοχή εθελοντών που, πέραν των καλών αγγλικών, μιλούν και καλά ελληνικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Η παρουσία τους δίνει τη δυνατότητα επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς.

Ο ελάχιστος χρόνος συμμετοχής για Ελληνόφωνους είναι τρεις εβδομάδες με εισφορά συμμετοχής 130 ευρώ. Το ποσό καλύπτει διαμονή σε κατασκήνωση και ασφάλιση έναντι ατυχημάτων.

Καθήκοντα

Τους ερευνητές-εθελοντές  επιβλέπουν και συντονίζουν οι έμπειροι και κατάλληλα καταρτισμένοι υπεύθυνοι πεδίου. Οι ομάδες μένουν σε κατασκηνώσεις. Στο πρόγραμμα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του COVID-19.

Ο Αρχέλων δέχεται εθελοντές από όλο τον κόσμο στα προγράμματα για τις θαλάσσιες χελώνες από το 1987. Η συστηματική καταγραφή και μελέτη σε Ζάκυνθο και Κυπαρισσιακό έχει αρχίσει από το 1984. Πρόκειται για το πλέον μακροχρόνιο πρόγραμμα παρακολούθησης θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο.

 

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here