Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Τουρισμός: Για ποιους “ανοίγει” από το Πάσχα – Μαζικές βρετανικές κρατήσεις για...

Τουρισμός: Για ποιους “ανοίγει” από το Πάσχα – Μαζικές βρετανικές κρατήσεις για το καλοκαίρι

0
Ελληνικοί προορισμοί
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μεγάλη ζήτηση για τους Βρετανούς παρουσιάζουν οι ελληνικοί προορισμοί εν όψει καλοκαιριού με «μαζική αύξηση των κρατήσεων» αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον Τόμπι Κέλι, διευθύνων σύμβουλο του βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Trailfinders. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δεν αποκλείεται να αρχίσει να υποδέχεται επιλεγμένες ομάδες τουριστών ήδη από το Πάσχα με εχέγγυο τον εμβολιασμό τους κατά της covid19.

Εάν γίνει αυτό, στη λίστα των υποψηφίων εντάσσονται σίγουρα και οι Ισραηλινοί, δεδομένου ότι “τρέχουν” ένα από τα γρηγορότερα προγράμματα εμβολιασμού στον κόσμο. Ενώ, η χώρα μας εντάσσεται αναμφίβολα στις προτιμήσεις τους, αφού είναι ήδη 3η μετά την Γαλλία και την Ιταλία.

Την ίδια ώρα, αυξημένη τουριστική κίνηση αναμένεται και μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από Μόσχα προς Αθήνα να έχουν εμφανιστεί στο σύστημα κρατήσεων της Aegean Airlines ήδη από τις 10 Μαρτίου, προστιθέμενες στις ήδη υπάρχουσες του ρωσικού αερομεταφορέα Aeroflot.

Ενώ, στο σύστημα της Aegean υπάρχουν εισιτήρια από το Αεροδρόμιο Domodedovo για Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα και Κω, καθώς και μελλοντικές πτήσεις της Ellinair, για πτήσεις που επί του παρόντος δεν είναι βέβαιο αν θα πραγματοποιηθούν, εάν τα αιτήματα των ελληνικών αεροπορικών υπερβούν τα τρέχοντα επιτρεπόμενα όρια πτήσεων από τις Ρωσικές αεροπορικές αρχές, όμως αυτό αναμένεται να επιλυθεί ως την αρχή της τουριστικής σεζόν.

Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα, θα πρέπει να επιτευχθεί έστω το πρώτο τείχος ανοσίας, που συνεπάγεται εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον στους άνω των 60 ετών. Αυτό εξασφαλίζει σε ένα βαθμό την αποσυμφόρηση του Ε.Σ.Υ. και η αναμονή τουλάχιστον 1 εκατ. εμβολίων ακόμη τον επόμενο μήνα είναι σημαντικό βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Η Ελλάδα στις κύριες επιλογές των Βρετανών

Ελληνικοί προορισμοί Νάξος
Ελληνικοί προορισμοί Νάξος

Ο Κέλι πάντως, δήλωσε στο Reuters ότι «οι Βρετανοί προσανατολίζονται τώρα προς ό,τι είναι πιθανό να είναι ανοικτό» το καλοκαίρι. Και η Ελλλάδα “έχει κεντρική θέση, καθώς η κυβέρνησή της υποστηρίζει πλήρως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού».

Υπενθυμίζεται, ότι η εκτίναξη των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς στη Βρετανία, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, όταν ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ότι τα διεθνή ταξίδια αναμένεται να ξεκινήσουν στη Βρετανία από τις 17 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αεροπορικές εταιρείες και τα τουριστικά γραφεία προωθούν κρατήσεις για “ήλιο και θάλασσα στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία“. Ενώ, σχετικά με την Κύπρο, προσθέτει ότι -χωρίς να περιμένει τις Βρυξέλλες-  ανακοίνωσε χθες ότι οι Βρετανοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μετά την 1η Μαΐου χωρίς να χρειάζονται τεστ ή επιβολή καραντίνας.

Χ. Θεοχάρης: Οι εμβολιασμένοι Βρετανοί δε θα χρειάζονται τεστ για την είσοδό τους στη χώρα

Το Reuters παραθέτει και τις δηλώσεις σε βρετανικά μέσα, του Έλληνα υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, που αναφέρουν ότι οι βρετανοί καταναλωτές που έχουν εμβολιαστεί δεν θα χρειάζεται να κάνουν τεστ, “είτε με τις ευλογίες της Ε.Ε. είτε χωρίς αυτές”.

Ενώ, μπορεί η Ελλάδα και η παρόμοια στάση της Ιταλίας να είναι προσφιλής για τους Βρετανούς, ωστόσο η Γαλλία, δε βιάζεται να τους υποδεχτεί. Και ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά η εξάπλωση της μεταδοτικής βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί, είχε δηλώσει εντός Φεβρουαρίου “Μην έρθετε… δεν είναι ακόμη ο καιρός”, αναφερόμενος προς τη Βρετανία.

Οι Βρετανοί “έσπειραν” τον ανταγωνισμό στα τουριστικά γραφεία

Σύμφωνα με το Reuters, οι Βρετανοί οφείλονται κατά πού για τον ανταγωνισμό μεταξύ των ταξιδιωτικών γραφείων, αλλά και μεταξύ των τουριστικών προορισμών. Ο λόγος είναι ότι ίσως θα είναι οι μόνοι που θα έχουν σχεδόν ολοκληρώσει το εθνικό τους πρόγραμμα εμβολιασμού για τους ενήλικες πολίτες ως το καλοκαίρι. Επομένως, ως κάτοχοι “διαβατηρίων εμβολιασμού” θα είναι ικανοί να ταξιδέψουν σε πολύ περισσότερα μέρη απρόσκοπτα και άρα, η κύρια αγοραστική δύναμη για τη σεζόν.

Διαφήμιση