Αρχική Ειδήσεις Σεισμός Ελασσόνας: Απεγκλωβίστηκε ο ηλικιωμένος – Αναστάτωση σε πολλές πόλεις

Σεισμός Ελασσόνας: Απεγκλωβίστηκε ο ηλικιωμένος – Αναστάτωση σε πολλές πόλεις

0
Λάρισα
Οι κάτοικοι βγήκαν έξω στη Λάρισα - Φωτό: onlarissa.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Απεγκλωβίστηκε επιτυχώς ο ηλικιωμένος που είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του που κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού των 6,2 Ρίχτερ στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αφορούν ζημιές και σε άλλα σπίτια, καθώς και σε μία εκκλησία στο Μεσοχώρι, αλλά και σε σπίτια στη Λάρισα, ενώ σε ένα κλειστό σχολείο στο Δάμασι, κατέρρευσε ένας τοίχος.

Λίγο νωρίτερα από το ίδιο σπίτι είχε προλάβει να βγει μια γυναίκα που ενημέρωσε τις Αρχές και έσπευσαν να συνδράμουν με σωστικά συνεργεία. Ο άνδρας παρουσίαζε προβλήματα κινητικότητας και τα συνεργεία κατάφεραν να τον βγάλουν ζωντανό.

Στο Βόλο οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι έσπευσαν έξω από τις κατοικίες τους, χωρίς όμως εκεί να σημειωθούν ζημιές ή τραυματισμοί. Αλλά και στα Τρίκαλα οι πολίτες έζησαν παρόμοιες στιγμές.

Ζημιές έχουν καταγραφεί επίσης σε πολλά σπίτια των χωριών στα νότια του Δήμου Τυρνάβου.

Ο σεισμός ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδος, ενώ έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο “Εγκέλαδος” για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Aμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών.

Παράλληλα, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνιστά οι πολίτες να παραμείνουν τις επόμενες ώρες σε ανοικτούς χώρους.

 

Διαφήμιση