Αρχική Καταστροφές Σεισμός Ελασσόνα: Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άνδρα-Γ. Παπαδόπουλος: “Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς”

Σεισμός Ελασσόνα: Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άνδρα-Γ. Παπαδόπουλος: “Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς”

0
Σεισμός - σεισμική
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τον σεισμό στην Ελασσόνα 6 Ρίχτερ σύμφωνα με με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αναθεώρησε το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολογίζοντας τον στα 6,2 τα Ρίχτερ.

σεισμός

Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άνδρα στο Μεσοχώρι

Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άνδρα σε σπίτι που κατέρρευσε στο Μεσοχώρι Ελασσόνας. Συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βγουν τρομοκρατημένοι στους δρόμους.

Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, σπεύδει στο σημείο για να επιθεωρήσει την περιοχή. Σε επιφυλακή όλες οι μονάδες της ΕΜΑΚ στη χώρα.

Με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κλείσανε όλα τα σχολεία στο νομό.

Με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

Γ. Παπαδόπουλος: “Αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς”

“Χρειάζεται προσοχή από κατοίκους και αρχές τις επόμενες ημέρες. Όπου υπάρχουν σπίτια που έχουν προβλήματα από αυτό τον σεισμό να μείνουν μακριά”.

Αυτό είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 για τον ισχυρό σεισμό 6 Ρίχτερ στην Ελλασσόνα.

Όπως επεσήμανε “αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς γιατί ήταν ισχυρός και επιφανειακός. Παρατηρήσαμε και προσεισμούς. Να είμαστε όλοι έτοιμοι”.

“Είναι γνωστό ρήγμα αυτό, κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό. Για τον σεισμολόγο δεν είναι έκπληξη” τόνισε.

Ευθύμης Λέκκας: “Ισχυρή μετασεισμική ακολουθία”

Για “ισχυρή μετασεισμική ακολουθία”, έκανε λόγο και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο enikos.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο “έχει γίνει αισθητός σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Έχει γίνει ξανά σεισμός στην περιοχή παλιότερα. Δίνει μεγάλους σεισμούς”.

 

Διαφήμιση