Αρχική Μεταφορές Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη – Φωτογραφίες

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη – Φωτογραφίες

0
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε από σήμερα το μεσημέρι η γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη, οι εργασίες ανακατασκευής της οποίας ξεκίνησαν το 2018 και ολοκληρώθηκαν παρά την πανδημία,  παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για μία ιστορική γέφυρα, η οποία είχε κατασκευαστεί το 1960 και την εποχή εκείνη ήταν μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες στην Ελλάδα, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά και ο υπουργός τονίζοντας με αυτό τον τρόπο την ιστορική σημασία της.

«Είναι ένα έργο συμβολικό, το οποίο απεικονίζει την προσπάθεια, που γίνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον τελευταίο καιρό, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, να δούμε όλες τις γέφυρες στην Ελλάδα και σιγά σιγά να αρχίσουμε την ανάταξη και την αποκατάσταση τους», υπογράμμισε ο Καραμανλής.

Η ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ

Συγκεκριμένα, η γέφυρα του Πηνειού επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Τεμπών έχει μήκος 220 μέτρα και πλάτος 14 μέτρα.

Σημειώνεται ότι, πραγματοποιήθηκαν σε αυτή ενισχυτικές επεμβάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί το φορτίο κυκλοφορίας και να αυξηθεί η αντισεισμική αντοχή της, ενώ πραγματοποιήθηκε και επισκευή των τμημάτων της, που είχαν υποστεί φθορές.

ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι προτιμήθηκε η ενίσχυση και αναβάθμιση της γέφυρας αντί για ανακατασκευή της, για λόγους διατήρησης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και περιβαλλοντικούς.

ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ

Μαζί με τον Καραμανλή, στη γέφυρα βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., Δημήτριος Γκατσώνης.

Διαφήμιση