Αρχική Special Topics ΟΤΕ: Στον διεθνή δείκτη του Bloomberg για την ισότητα των φύλων στο...

ΟΤΕ: Στον διεθνή δείκτη του Bloomberg για την ισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας

0
γυναίκες χώρος εργασίας
Διαφήμιση

Στον διεθνή δείκτη Bloomberg Gender Equality Index (GEI), έναν από τους εγκυρότερους δείκτες σε θέματα διαφάνειας, ισότητας των φύλων και ενίσχυσης της θέσης των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον, εντάσσεται ο ΟΤΕ για δεύτερη χρονιά.

Οι πέντε τομείς που εστιάζουν στη ισότητα

Συγκεκριμένα, ο διεθνής δείκτης Bloomberg Gender Equality Index (GEI), εστιάζει στο θέμα της ισότητας μέσα από πέντε τομείς:

  • την ηγεσία και εξέλιξη των γυναικών
  • την ισότητα των αμοιβών
  • την κουλτούρα ενσωμάτωσης
  • τις πολιτικές ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση
  • την ενίσχυση των επαγγελματιών γυναικών

Ταυτόχρονα, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους δείκτες που αξιοποιούν οι επενδυτές για να πραγματοποιήσουν κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις με κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG – Environmental, Social, Governance).

Ο ΟΤΕ ανάμεσα σε 380 εισηγμένες επιχειρήσεις

O ΟΤΕ αξιολογήθηκε με βάση τις πολιτικές, τις πρακτικές και τις αρχές διαφάνειας της εταιρείας σε θέματα ισότητας των φύλων, διατηρώντας τη θέση του και φέτος ανάμεσα σε 380 εισηγμένες επιχειρήσεις από 44 χώρες, με συνολική χρηματιστηριακή αξία άνω των $14 τρις.

«Στον Όμιλο ΟΤΕ, η κουλτούρα των ίσων ευκαιριών, της συμμετοχής και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα αποτελούν θεμελιώδεις αρχές, που όχι μόνο προβλέπονται ρητά στον Κώδικα Δεοντολογίας του Ομίλου, αλλά ενσωματώνονται στο όραμά μας για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, χωρίς διακρίσεις», δήλωσε η Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ.

Και συνέχισε, σημειώνοντας: «Ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας και με τις ανατροπές στην προσωπική και εργασιακή καθημερινότητα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για μεγαλύτερη στήριξη και συμμετοχή, προάγοντας την ευέλικτη εργασία και την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την προσωπική ζωή. Η διαφορετικότητα ενισχύει την καινοτομία, ενώ η πολυμορφία των ιδεών και εμπειριών, μας βοηθά να έρθουμε πιο κοντά στους πελάτες μας. Στόχος μας είναι, ο ΟΤΕ να διατηρήσει την υψηλή θέση που κατέχει ως ελκυστικός εργοδότης. Η συμμετοχή μας σε σημαντικούς δείκτες, όπως ο Bloomberg Gender Equality Index, αποδεικνύει ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και παράλληλα μας βοηθά να βελτιώνουμε συνεχώς τις εσωτερικές πολιτικές και πρακτικές μας.»

Ο ΟΤΕ συμμετέχει σε διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης

Ο ΟΤΕ, εκτός από τον Bloomberg Gender Equality Index, συμμετέχει και σε 5 ακόμη διεθνείς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης –(FTSE4Good, VIGEO-EIRIS Βest Emerging Market Performers, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, MSCI ESG Research, CDP για θέματα Κλιματικής– και αξιολογείται από φορείς κοινωνικά υπεύθυνων επενδύσεων, βελτιώνοντας συνεχώς την κατάταξή του, όπως αποτυπώνεται στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2019.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπενδύσεις στην «πράσινη ανάπτυξη», ανακοίνωσε το Ην. Βασίλειο
Επόμενο άρθροΣεισμός Ελασσόνα: “Βυθίστηκε” 40 εκατοστά το έδαφος