Αρχική Μεταφορές Οι 6 στόχοι του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών...

Οι 6 στόχοι του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2021

0
έργα υποδομής

Σύνταξη: ecozen.gr

Δημοσιεύτηκε το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2021, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει τα έργα υποδομής, παρέχοντας περισσότερη ασφάλεια, ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες και δίνοντας βάση στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος που αφήνουν.

Το Σχέδιο Δράσης, όπως εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, αποτελεί δομικό στοιχείο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής και βρίσκεται δημοσιευμένο στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, government.gov.gr.

Χαρακτηριστικά, παρακάτω παρατίθενται με ομοιογενή και συνοπτικό τρόπο, οι στόχοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το 2021:

  • Βελτίωση ποιότητας σχεδιασμού έργων υποδομών
  • Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις μεταφορές
  • Αναμόρφωση του μεταφορικού έργου και μετάβαση σε νέες μορφές κινητικότητας
  • Εκσυγχρονισμός αερομεταφορών
  • Βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων και της οδικής ασφάλειας
  • Βελτίωση των διαδικασιών του ΥΠΟΜΕ, μέσω της απλούστευσης ή/και της ψηφιοποίησης τους, καθώς και η συσχέτισή τους με τις στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι, στο εν λόγω Ετήσιο Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνονται, επίσης, τα βασικά μετρήσιμα προσδοκώμενα αποτελέσματα από την επίτευξη των στόχων αυτών, οι δράσεις για την υλοποίησή τους, καθώς και τα σχετικά με αυτές τις δράσεις, εμβληματικά έργα.

Ενώ μάλιστα, όπως τόνισε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής: “Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, μαζί με το στελεχιακό του δυναμικό, εργάσθηκαν κι εργάζονται στην κατεύθυνση της εμπρόθεσμης και ποιοτικής υλοποίησης των Σχεδίων Δράσης που έχουμε θέσει, συμβάλλοντας έτσι στην ανάκαμψη της χώρας και την δημιουργία αξιόπιστων, ασφαλών και υψηλών προδιαγραφών υποδομών, αλλά και υπηρεσιών μεταφορών, σημαντικής προστιθέμενης αξίας, θέτοντας πάντοτε στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here