Αρχική COVID-19 Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση του εμβολίου Sputnik-V

Ο EMA ξεκίνησε την αξιολόγηση του εμβολίου Sputnik-V

0
sputnikv2 1025x559 1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε μια κυλιόμενη ανασκόπηση του ρωσικού εμβολίου COVID-19, Sputnik V.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου η κυλιόμενη ανασκόπηση βασίζεται σε αποτελέσματα εργαστηριακών μελετών και κλινικών μελετών σε ενήλικες.

«Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι το Sputnik V ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων και ανοσοκυττάρων που στοχεύουν τον SARS-CoV-2. Και μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από το COVID-19.

Ο EMA θα αξιολογήσει τα δεδομένα καθώς θα είναι διαθέσιμα για να αποφασίσει εάν τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Η κυλιόμενη ανασκόπηση θα συνεχιστεί έως ότου διατεθούν αρκετά στοιχεία για επίσημη αίτηση άδειας κυκλοφορίας».

Εμβόλιο για 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους από τον Ιούνιο

Ο Κίριλλ Ντμιτρίεφ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων -που ο χρηματοδότησε το εμβόλιο Sputnik V- χαιρέτισε την κυλιόμενη ανασκόπηση του EMA. Και είπε ότι έδωσαν στον ΕΜΑ «ολοκληρωμένα δεδομένα».

Όπως υπογράμμισε μετά την έγκριση του EMA, «θα μπορέσουμε να παρέχουμε εμβόλιο για 50 εκατομμύρια Ευρωπαίους από τον Ιούνιο του 2021».

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη Σλοβακία που έγινε το δεύτερο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την Ουγγαρία που έλαβε παραδόσεις του ρωσικού εμβολίου.

Παρά το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε από τη ρυθμιστική αρχή. Κάτι που εντείνει την πολιτική κρίση στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο EMA έχει εγκρίνει μέχρι τώρα τρία εμβόλια για χρήση σε ολόκληρο το μπλοκ. Αυτά αναπτύχθηκαν από τους Pfizer / BioNTech, AstraZeneca / Oxford University και Moderna.

Αυτή τη στιγμή αξιολογεί το εμβόλιο από την Johnson & Johnson. Και αναμένεται να δώσει την έγκρισή της στα μέσα Μαρτίου.

 

Διαφήμιση