Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Η Σεβίλλη παράγει ηλεκτρική ενέργεια από πορτοκάλια

Η Σεβίλλη παράγει ηλεκτρική ενέργεια από πορτοκάλια

0
πορτοκάλια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ισπανική πόλη που φημίζεται για τα πορτοκάλια της χρησιμοποιεί τώρα τα φρούτα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα πορτοκάλια της Σεβίλλης είναι η έμπνευση για μαρμελάδα, λικέρ όπως το Cointreau και το Grand Marnier. Και είναι γνωστά για τη φρέσκια, έντονη και εξαιρετικά όξινη γεύση τους.

Αλλά αποδεικνύεται ότι ο καρπός είναι ακόμη πιο ευέλικτος από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως. Και τώρα μετατρέπεται σε μορφή βιοαερίου.

Η δημοτική εταιρεία ύδρευσης της πόλης δοκιμάζει ένα σχέδιο παραγωγής ενέργειας από εναπομείναντα πορτοκάλια. Αποδεικνύοντας τη δέσμευση της για μια κυκλική οικονομία.

Με τη συλλογή πορτοκαλιών που πέφτουν και απορρίπτονται σε δημόσιους δρόμους, μέλος της Aqua Publica Europea, η Emasesa στοχεύει να φτιάξει από το χυμό τους βιοαέριο.

Συμπιέζει 35 τόνους από την σάρκα του φρούτου. Η φλούδα τους λιπασματοποιείται και μετατρέπεται σε λίπασμα για χωράφια.

Πού θα χρησιμοποιηθεί το βιοαέριο;

Πού θα χρησιμοποιηθεί βιοαέριο από το πορτοκαλί; Στόχος είναι η χρήση αυτής της πηγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την τροφοδοσία του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων EDAR Copero στην περιοχή.

Αναμένεται να παραχθεί περίπου 1.500 kWh. Που ισοδυναμεί με την κατανάλωση 150 σπιτιών και θα καταστήσει την εγκατάσταση επεξεργασίας νερού αυτάρκη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Σεβίλλη θα πρέπει να επενδύσει 250.000 ευρώ στο έργο.

«Η Emasesa είναι πλέον ένα πρότυπο στην Ισπανία για την αειφορία και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Αυτό δήλωσε ο Χουάν Εσπάντα Στέχας δήμαρχος της Σεβίλλης, σε συνέντευξη Τύπου κατά την έναρξη του έργου.

Η Ισπανία ξεκίνησε ένα φιλόδοξο σχέδιο το 2018. Με στόχο να μετατρέψει πλήρως το ηλεκτρικό της σύστημα σε ανανεώσιμες πηγές έως το 2050.

Θα απαγορευθούν νέες άδειες για γεώτρηση ορυκτών καυσίμων και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Το ένα πέμπτο του κρατικού προϋπολογισμού θα διατεθεί για μέτρα που μετριάζουν την κλιματική αλλαγή.

Τι είναι το βιοαέριο

Το βιοαέριο είναι μια ανανεώσιμη μορφή ενέργειας που παράγεται από την ανάλυση της οργανικής ύλης. Όπως απόβλητα τροφίμων, φυτικά υλικά ή ζωικά λίπη.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, όπως ως καύσιμο οχήματος ή για θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα.

Το 2020, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, βρήκαν έναν τρόπο να μετατρέψουν την τεκίλα σε βιοκαύσιμα για αυτοκίνητα.
Το Agave tequilana είναι ένα φυτό που προέρχεται από το Μεξικό. Αλλά αντί να το καταναλώνεται, μετατράπηκε σε πράσινο βιοκαύσιμο.

Διαφήμιση