Αρχική Καταστροφές Έκκληση στον πρωθυπουργό για προστασία της φύσης

Έκκληση στον πρωθυπουργό για προστασία της φύσης

0
Δάσος Στενής Ευβοίας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πάνω από 29.000 πολίτες και 30 περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν απόσυρση του άρθρου 219 του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις.
Και με ανοιχτή επιστολή τους απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό να παρέμβει για την απόσυρση του άρθρου.

Όπως υποστηρίζουν η διάταξη ανοίγει τον δρόμο για αποσπασματική προστασία τμημάτων περιοχών Natura 2000 με γνώμονα επενδυτικά σχέδια.

Ήδη έχουν καταθέσει παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση και όλους τους βουλευτές. Ζητώντας έστω και τελευταία στιγμή, απόσυρση της διάταξης. Σε αντίθετη περίπτωση ζητούν από τους βουλευτές την καταψήφιση της.

Γιατί ζητούν την απόσυρση του άρθρου οι οργανώσεις

  • Κατακερματίζει τις περιοχές προστασίας και απομονώνει τμήματα τους. Με βάση αόριστα επενδυτικά κριτήρια και όχι την περιβαλλοντική τους σημασία.
  • Αγνοεί την πρόσφατη καταδικαστική για τη χώρα μας απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους.
  • Προσπαθεί να παρακάμψει τα αιτήματα της Κομισιόν για εξηγήσεις σχετικά με τη μη εφαρμογή σημαντικών νομικών υποχρεώσεων για την αποτροπή υποβάθμισης των περιοχών Natura.

«Το άρθρο 219 έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση της Ελλάδας στους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, υπογραμμίζουν.

Η οποία τοποθετεί τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

 

Διαφήμιση