Αρχική Αφιερώματα Νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

0
Συλλεκτικά γραμματόσημα ΕΛΤΑ 1821 2021
Συλλεκτικά γραμματόσημα ΕΛΤΑ 1821- 2021 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μια νέα εντυπωσιακή και αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση κυκλοφόρησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Με τη νέα σειρά γραμματοσήμων «ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 Όρκοι και Θυσίες για την Ελευθερία» τα ΕΛΤΑ τιμούν την αφοσίωση, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης.

Περιλαμβάνει τέσσερα ιστορικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών και πρόκειται για τη 2η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφόρησε μέσα στο 2021 αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Για πρώτη φορά κυκλοφορούν γραμματόσημα την ημέρα της Επετείου

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους, που τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν γραμματόσημα ανήμερα της εθνικής επετείου και ανοίγουν, συμβολικά, την 25η Μαρτίου 2021, το Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών, στην οδό Αιόλου 100 στην Ομόνοια, από τις 9:00 έως 13:00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν εκεί πρώτοι την αναμνηστική σειρά και τα προϊόντα της και να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με την ειδική αναμνηστική σφραγίδα πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, καθώς και με το χρονολογικό σήμαντρο του Κεντρικού Ταχυδρομείου Αθηνών, ημερομηνίας 25 Μαρτίου 2021, δημιουργώντας σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα.

Τι περιλαμβάνει η σειρά

Η Σειρά «ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021 Όρκοι και Θυσίες για την Ελευθερία» χαρακτηρίζεται και από ακόμα μία πρωτοτυπία: εκτός από τα φιλοτελικά της προϊόντα συνοδεύεται από μία πλούσια συλλογή επιχειρηματικών δώρων: επίχρυσα και επάργυρα γραμματόσημα, κάδρα, press papier από φυσητό γυαλί και πολυτελείς κασετίνες με τα πλοία του Αγώνα γίνονται η ιδανική λύση για δώρα διαχρονικά, πρωτότυπα και συλλεκτικά. Διατίθενται κατόπιν παραγγελίας.

Τα ιστορικά έργα που αναπαριστώνται στη σειρά γραμματοσήμων είναι: «O πατριωτικός όρκος των Ελλήνων» Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville (1835-1885) Επιχρωματισμένη λιθογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Χαρακτικών, «Ο ηρωισμός των γυναικών του Σουλίου» Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville (1835-1885) Eπιχρωματισμένη λιθογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Χαρακτικών, «Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη» Jean Charles Langlois (1789-1870) Επιχρωματισμένη λιθογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Χαρακτικών και «Ό Όρκος» Διονύσιος Τσόκος (1814/20- 1862) Ελαιογραφία, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, συλλογή Ζωγραφικών.

Κυκλοφορούν στις 25 Μαρτίου 2021 και θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 24 Μαρτίου 2022, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα Ταχ. Καταστήματα, από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα και από το ηλεκτρονικό κατάστημα ΕΛΤΑ μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κυκλοφορούν επίσης, εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, Αριθμημένοι ειδικοί αναμνηστικοί φάκελοι, Αριθμημένα τευχίδια, -Αριθμημένα λευκώματα σειράς.

Ενώ, τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το ηλεκτρονικό κατάστημα, e-shop των ΕΛΤΑ, στο https://tinyurl.com/elta2503, από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού-100 38 Αθήνα) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα.

Οι συλλέκτες φιλοτελιστές μπορούν να σφραγίσουν τα αντικείμενά τους την 25η Μαρτίου και από ώρα 09.00-13.00 στο Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών (Αιόλου 100, Ομόνοια). Εναλλακτικά, να αποστείλουν ατελώς τα ταχυδρομικά τους αντικείμενα στη Διεύθυνση Φιλοτελισμού (Αιόλου 100, 2ος όροφος, 101 88 Αθήνα) για να λάβουν αποτύπωμα της ειδικής αναμνηστικής σφραγίδας ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ και έως τις 9/4/2021 για να λάβουν αποτύπωμα του χρονολογικού σημάντρου. Να σημειώνεται στον φάκελο αποστολής η ένδειξη «ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟΣΕΘ: «Τρέχει» ο χρόνος για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των συγκοινωνιών
Επόμενο άρθροΣτα χρώματα της γαλανόλευκης εμβληματικά κτίρια του κόσμου για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης